η-επιστροφή-του-haute-hood-92824
©Keith Hamshere/Getty Images/ Ideal Image

Οι βραδινές κουκούλες δεν έχουν τίποτα κοινό με τα casual hoodies και τα αδιάβροχα jackets. Σχεδιασμένες για ιδιαίτερες βραδινές εμφανίσεις- από ξεχωριστά headpieces που καλύπτουν μόνο τα μαλλιά μέχρι στενά, μακριά φορέματα με κουκούλες- αυτή η τάση απέχει πολύ από τα sporty look που έχουμε συνηθίσει.

Η επιστροφή του haute hood-1
©TONI FRISSELL/ CONDE NAST
Η επιστροφή του haute hood-2
©Gorunway

Σιλουέτες που εμπνέονται από το στυλ της Grace Jones στη ταινία του James Bond του 1985, ‘A View to A Kill’- με δημιουργία ειδικά σχεδιασμένη από τον Azzedine Alaïa-, αλλά και από τη λευκή ολόσωμη φόρμα που φόρεσε η Kylie Minogue to 2001 στο videoclip ‘Can’t Get You Out of My Head’.

Η επιστροφή του haute hood-3
©Gorunway
Η επιστροφή του haute hood-4
©Saks Potts

Μια τάση με αναφορές στα celebrity looks των 40s, 80s και 2000s, που ενέπνευσε μεταξύ άλλων τη συλλογή του δανέζικου brand Saks Potts για το χειμώνα, παρουσιάζοντας δημιουργίες που δανείζονταν τη λάμψη της Jennifer Lopez και της Χολιγουντιανής στάρλετ Lana Turner, τον οίκο Missoni που παρουσίασε ένα πλεκτό, μακρύ φόρεμα που θύμιζε τις στολές των ιπποτών, καθώς και τη Prisca Vera Franchetti, η οποία συνδύασε ένα φούξια μεταξωτό φόρεμα με κουκούλα με sneakers.

Η επιστροφή του haute hood-5
©Gorunway
Η επιστροφή του haute hood-6
©Getty Images
MHT