οι-άνδρες-φοράνε-ροζ-100510
©ALESSANDRO LUCIONI / GORUNWAY.COM

Δεν είναι άτοπο να υποστηρίξουμε ότι τα τελευταία χρόνια η ανδρική μόδα βιώνει μια αναπάντεχη ανανέωση. Ανέκαθεν οι πασαρέλες ήταν γυναικεία υπόθεση με τις ανδρικές επιδείξεις να φλερτάρουν έντονα με το στοιχείο του κλασικού. Όσο η έννοια της ανδρικής φύσης εξελίσσεται και ενσωματώνει τις επιταγές της κοινωνικής προόδου, η μόδα για άνδρες έχει μπροστά της ένα πρόσφορο έδαφος για να πρωτοπορήσει. Η σύγχρονη άποψη περί αρρενωπότητας που εκφράζει το στιλ του Ezra Miller ή του Dev Hynes, αποθεώνεται στο Instagram (τη σύγχρονη εναλλακτική πλατφόρμα καθιέρωσης των τάσεων στη μόδα) και αποδεικνύει ένα κλίμα ανανέωσης της ανδρικής περιποίησης.

Ενώ συχνά οι σχεδιαστές ακολουθούν τις τάσεις που είναι περισσότερο δημοφιλείς την εκάστοτε εποχή, οι πρόσφατες ανδρικές συλλογές έχουν απεριόριστες διαφορετικές προσεγγίσεις. Η Clare Waight Keller εμπνεύστηκε από τους δρόμους της Σεούλ όπου «υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας στον τρόπο με τον οποίο ντύνονται οι άνθρωποι, ο οποίος μοιάζει με τον τρόπο που ντύνονταν οι Βρετανοί τη δεκαετία του ‘80».

Ο Virgil Abloh μιλά για την ευτυχία των παιδικών χρόνων, όταν ακόμα «τα μικρά αγόρια δεν μπορούν να επηρεαστούν από τις επιταγές της κοινωνίας στον τρόπο με τον οποίο ντύνονται. Ο κώδικας που ακολουθώ στη μόδα είναι άμεσα συνδεδεμένος μ’ αυτόν τον κώδικα, που μένει μακριά από κοινωνικούς κανόνες, συμβάσεις φύλου και πολιτιστικών συμπεριφορών». Από την άλλη, η Rei Kawakubo θέλησε να τιμήσει το Orlando της Virginia Woolf, λέγοντας πως «συχνά είναι μόνο τα ρούχα που κρατούν ζωντανές τις ομοιότητες μεταξύ αρσενικού και θηλυκού».

Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου, ένα ροζ πουκάμισο γεμάτο λουλούδια δεν φαντάζει και τόσο ασύνδετο στα πλαίσια ενός αυστηρού επαγγελματικού ραντεβού.

Οι άνδρες φοράνε ροζ-1
©ALESSANDRO LUCIONI / GORUNWAY.COM
Οι άνδρες φοράνε ροζ-2
©ALESSANDRO LUCIONI / GORUNWAY.COM
Οι άνδρες φοράνε ροζ-3
©ALESSANDRO LUCIONI / GORUNWAY.COM
Οι άνδρες φοράνε ροζ-4
©GORUNWAY
Οι άνδρες φοράνε ροζ-5
©Ludovic Saint Sernin
Οι άνδρες φοράνε ροζ-6
©Louis Vuitton
Οι άνδρες φοράνε ροζ-7
©GORUNWAY
Οι άνδρες φοράνε ροζ-8
©Balmain
Οι άνδρες φοράνε ροζ-9
©ALESSANDRO LUCIONI / GORUNWAY.COM
Οι άνδρες φοράνε ροζ-10
©Alyx

Read more at Vogue.co.uk