saint-laurent-aw23-ότι-πρέπει-να-γνωρίζετε-για-το-πιο-eleg-264046
©Getty Images

Υπό το φως πολλών και επιβλητικών πολυελαίων και πάνω σε ένα πολυτελές χαλί σε olive χρώμα, ο Anthony Vaccarello παρουσίασε την πιο κομψή συλλογή στην μέχρι τώρα πορεία του στον Saint Laurent. Έντονα cuts, τονισμένοι ώμοι και θηλυκές γραμμές συνέθεσαν μια συλλογή που εστίασε στην ακρίβεια και την φινέτσα, επιβεβαιώνοντας την αφοσίωση του οίκου στη γυναικεία φύση.

Ωδή στον Yves Saint Laurent

Saint Laurent AW23: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για το πιο elegant show μέχρι σήμερα-1
©Getty Images

«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχω κοιτάξει το αρχείο», είπε ο σχεδιαστής λίγο πριν ξεκινήσει το σόου. Αν και ο ίδιος δεν παύει ποτέ να εμπνέεται από το όραμα του ιδρυτή του οίκου, αυτό που έχει κάνει κατανοητό είναι πως το πιο σημαντικό για αυτόν είναι η φαντασία και όχι η απλή συνέχεια του έργου του Yves. Διατηρώντας την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε παρελθόν και παρόν λοιπόν, ο Vaccarello αναδημιούργησε τον χώρο του InterContinental Hotel στον οποίο ο Yves παρουσίαζε τις συλλογές υψηλής ραπτικής του και αποκάλυψε εκεί την κολεξιόν του που κρίνεται η πιο elegant μέχρι στιγμής.

Επιστροφή στο elegance

Saint Laurent AW23: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για το πιο elegant show μέχρι σήμερα-2
©Getty Images

Power suits, κοστούμια με έντονους ώμους, τοπ που το ύφασμά τους αγκαλιάζει το σώμα με τον πιο αισθησιακό τρόπο και φούστες με διακριτικά ανοίγματα στα πόδια αποτέλεσαν τα key pieces της συλλογής που αναμφίβολα έριξε το βάρος της στο σύγχρονο σοφιστικέ στιλ. Η εγγενής κομψότητα και η ανεπιτήδευτη φινέτσα ήταν η κινητήριος βάση για τη δημιουργία των look, που μας ενέπνευσαν να επιστρέψουμε στη μαγειά του απλού αλλά chic styling.

Η Catherine Deneuve εμπνέει τη συλλογή

Saint Laurent AW23: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για το πιο elegant show μέχρι σήμερα-3
©Getty Images

Πιστός στην ιδέα της κομψότητας, ο Vaccarello παρουσίασε look με διαφορετικές λεπτομέρειες αλλά όχι σημαντικές παραλλαγές. Η συλλογή κινήθηκε σε έναν πολύ συγκεκριμένο άξονα αισθητικής που θυμίζει τόσο το ρετρό στιλ των working girls, όσο το ασυναγώνιστα elegant στιλ της Catherine Deneuve στις αρχές των 90s. Οι αναφορές του ήταν, όπως πάντα, ισχυρές και σύγχρονες.

Διπλωματία και ευγένεια

Saint Laurent AW23: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για το πιο elegant show μέχρι σήμερα-4
©Getty Images

Σκοπός του ήταν να μεταφέρει με το προσωπικό του στίγμα το σημαντικό μήνυμα της ανάγκης για καλαισθησία, ευγένεια και διπλωματία. Τα ρούχα που δημιούργησε απευθύνονται στις γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίσουν με τη στάση τους μέσα σε ένα κόσμο που πλήττεται διαρκώς από πολέμους, τραγωδίες και πόνο. Σε αυτές τις συνθήκες, η ενσυναίσθηση κρίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ και φυσικά ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι ένα μέσο να δηλώσουμε πού στεκόμαστε.

Η νέα εποχή του Vaccarello

Saint Laurent AW23: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για το πιο elegant show μέχρι σήμερα-5
©Getty Images

Ο Vaccarello μίλησε για όσα τον εμπνέουν και για τον τρόπο που έχει πια μάθει να διαχειρίζεται τις νέες προκλήσεις. Σε αυτή τη φάση της καριέρας του η προσοχή του είναι στο μίνιμαλ και το κλασικό και στο πώς αυτά τα δύο στοιχεία μπορούν να ενσωματωθούν στην τέχνη του, χωρίς να θυμίζουν τίποτα από το παρελθόν. «Δεν θέλω να ρισκάρω δίχως μέτρο, αλλά να προτείνω νέα πράγματα που θα ακουμπούν όλο και περισσότερο κόσμο», δήλωσε λίγο μετά το τέλος του σόου.

Διαβάστε επίσης | Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου FW23-24: Οι κορυφαίες backstage στιγμές

MHT