ο-νέος-τρόπος-να-φορέσετε-το-ρουζ-για-να-263956
©Acielle/Style du Monde

Το ρουζ είναι το star product του νεσεσέρ μας που χαρίζει την πολυπόθητη λάμψη της υγείας στα ζυγωματικά μας, γι’ αυτό και το βλέπουμε να πρωταγωνιστεί σε όλα τα hot μακιγιάζ της σεζόν, από το sun kissed, μέχρι το cold girl make-up, που έχουν γίνει viral στο TikTok. Στο show του οίκου Armani για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-24 που είδαμε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, το ρουζ εφαρμόστηκε με τέτοιο τρόπο που κάλυψε τους μαύρους κύκλους και φώτισε το κουρασμένο βλέμμα.

Η Vogue έχει τις λεπτομέρειες για το C trick:

Στο backstage του Armani show, οι make-up artists επέλεξαν να απλώσουν το ρουζ όχι στα ζυγωματικά ή τα μάγουλα, αλλά στο πλάι των ματιών. Ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία των ματιών και φτάνοντας μέχρι την άκρη των φρυδιών, σχημάτισαν στην ουσία το γράμμα C, δηλαδή ένα μισοφέγγαρο. Με αυτό τον τρόπο το βλέμμα δείχνει πιο ζωντανό και λαμπερό, ενώ καμουφλάρονται και οι μαύροι κύκλοι, καθώς η ένταση βρίσκεται σε εκείνο το σημείο.

Ο νέος τρόπος να φορέσετε το ρουζ για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους-1
©Acielle/Style du Monde

Οι experts του οίκου Armani επέλεξαν ένα ρουζ σε κρεμώδη μορφή το οποίο και εφάρμοσαν ταμποναριστά με τα δάχτυλα. Με αυτό τον τρόπο δεν δημιουργούνται γραμμές, όπως με το ρουζ σε μορφή πούδρας και διαμορφώνεται ένα πιο νεανικό εφέ. Δεν χρειάζεστε να έχετε επαγγελματικά εργαλεία μακιγιάζ για να υιοθετήσετε αυτό το make-up trick, αρκεί ένα υγρό ή κρεμώδες ρουζ και λίγη εξάσκηση μπροστά στον καθρέπτη, για να δημιουργήσετε το σωστό C σχήμα που θα αναδείξει το βλέμμα σας.

Αυτό το εφέ δείχνει σίγουρα πολύ φρέσκο και είναι ιδανικό για την άνοιξη, που το μακιγιάζ μας γίνεται λίγο πιο ανάλαφρο. Ταιριάζει σίγουρα σε όσες θέλουν να πειραματιστούν με το Vanila girl trend που είναι τάση και έχει στόχο ένα ανεπιτήδευτο και πιο girly εφέ, δεν απαιτεί contouring ή bronzer, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα είναι τόσο νεανικό.

Διαβάστε επίσης | 12 hairstyle που θα αντιγράψουμε από το street style