τα-trendy-κουρέματα-για-οβάλ-πρόσωπα-σύμφων-263536
©Phil Oh

Φέτος βλέπουμε ότι θα κυριαρχήσουν τα μαλλιά σε όλα τα μήκη και οι τάσεις για το 2023, μας δίνουν την ευκαιρία για πολλούς πειραματισμούς, μέχρι να βρούμε το look που αντιπροσωπεύει καλύτερα την προσωπικότητά μας.Έτσι λοιπόν, αντλούμε έμπνευση από τα πιο εντυπωσιακά looks που είδαμε στο street style της εβδομάδας μόδας για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023 και εντοπίζουμε το κούρεμα που θα αναδείξει καλύτερα το πρόσωπο μας και θα μας ανανεώσει με κάθε τρόπο.

Η Vogue συγκέντρωσε μια λίστα με διαφορετικά στυλ που μπορείτε να επιλέξετε αν έχετε οβάλ πρόσωπο και θέλετε να δώσετε μια ανανέωση και έναν νέο χαρακτήρα στο κούρεμά σας.

Κουρέματα για οβάλ πρόσωπα για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2023

Μακρύ με layers

Τα layers θα είναι πάντα ο καλύτερος σύμμαχος για τα μακριά μαλλιά, αφού χαρίζουν όγκο και κίνηση. Όταν μιλάμε για πολύ μακριά μαλλιά, κάθε εκδοχή με layers είναι τέλεια, αν και για το στρογγυλό πρόσωπο ευνοούνται πολύ τα μακριά, αφού πλαισιώνουν το πρόσωπο και δίνουν κίνηση και όγκο σε όλα τα μαλλιά. Όπως το μοντέλο Ashley Graham, μπορείτε να τα χτενίσετε στο πλάι και να αφήσετε ένα μέρος τραβηγμένο προς τα πίσω για styling.

Τα trendy κουρέματα για οβάλ πρόσωπα σύμφωνα με το street style-1
©Phil Oh

Με vintage bangs

Ένα στρογγυλό πρόσωπο είναι τέλειο για πειραματισμούς και τα ρετρό bangs και τα layers είναι η τέλεια αρχή για να ξεκινήσετε. Σας συνιστούμε να εστιάσετε στις αφέλειες σας και να αφήσετε τα υπόλοιπα μαλλιά λίγο πιο μίνιμαλ.

Τα trendy κουρέματα για οβάλ πρόσωπα σύμφωνα με το street style-2
©Phil Oh

Μεσαία και ίσια

Το μήκος μέχρι τους ώμους και χωρίς αφέλειες θα είναι πάντα κλασικό και διαχρονικό. Ευνοεί διαφορετικούς τύπους προσώπου, καθώς αποτελεί μια τέλεια πυξίδα για να αναδείξετε τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του προσώπου και ακόμη και όταν θέλετε να κρύψετε μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορείτε να το κάνετε απλώς δίνοντας μια αλλαγή στο χτένισμα. Για τα οβάλ πρόσωπα, συνιστούμε να επιλέξετε μια γραμμή στη μέση για να δημιουργήσετε ένα ασύμμετρο και relaxed κόψιμο.

Τα trendy κουρέματα για οβάλ πρόσωπα σύμφωνα με το street style-3
©Phil Oh

French Bob

Είναι πολύ πιθανό σε όλες τις λίστες που έχουν να κάνουν με τα μαλλιά το 2023 να εμφανιστεί το κούρεμα Bob, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο δυναμικά κουρέματα της σεζόν. Η ευελιξία του είναι αυτό που το κάνει τόσο περιζήτητο και μοναδικό ανάμεσα σε τόσες γυναίκες. Για ένα στρογγυλό πρόσωπο, το κλασικό κόψιμο Bob είναι τέλειο, αφού δεν είναι ούτε πολύ κοντό ούτε πολύ μακρύ και πλαισιώνει ακριβώς το πρόσωπο.

Τα trendy κουρέματα για οβάλ πρόσωπα σύμφωνα με το street style-4
©Phil Oh

Με μίνι bangs

Καθώς πήραμε μια γεύση από το street style της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2023, τα ίσια μαλλιά με μίνι fringe είναι μια τάση που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας αυτή τη σεζόν. Για να το κάνετε αυτό, σας συνιστούμε να κόψετε ίσια τα μαλλιά σας, μπορεί να είναι πολύ μακριά, πολύ κοντά ή μισά κάτω, και να εστιάσετε την προσοχή σας σε μικροσκοπικά bangs, για να δώσετε έξτρα τύπο στο κούρεμα.

Τα trendy κουρέματα για οβάλ πρόσωπα σύμφωνα με το street style-5
©Phil Oh

Μίνι bob με αφέλειες

Αναφέραμε ήδη το κλασικό Bob, τώρα προσθέτουμε το ίδιο στη λίστα αλλά με συμμετρικά bangs. Αυτό το στοιχείο θα του δώσει μια πιο νεανική και fun τροπή, καθώς πρόκειται για διαφορετικά σκέλη που καλύπτουν το μέτωπο που είναι συνήθως ιδανικά για να παίξετε με τα μαλλιά και με διαφορετικούς τρόπους styling.

Τα trendy κουρέματα για οβάλ πρόσωπα σύμφωνα με το street style-6
©Phil Oh

Με layers

Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, τα layers είναι κάτι που έχουμε δει σε χιλιάδες εκδοχές: συμμετρικά, τα 90s, ανομοιόμορφα, mixed, και τώρα βλέπουμε τα κλιμακωτά ως μια από τις πιο επικρατέστερες τάσεις. Όταν πρόκειται για ένα στρογγυλό πρόσωπο, αυτό που πρέπει να αναζητήσετε είναι να πλαισιώσετε το πρόσωπο έτσι ώστε να ξεχωρίζει και να αναδεικνύεται. Συνιστούμε να ξεκινήσετε με ένα μικρό μήκος για τα bangs και να προσθέτετε όλο και περισσότερα. Αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα αντίστροφα layers.

Τα trendy κουρέματα για οβάλ πρόσωπα σύμφωνα με το street style-7
©Phil Oh

Διαβάστε επίσης | Vanilla Girl: Τα 10 βήματα για να υιοθετήσετε το τοπ beauty trend τώρα

MHT