τα-κουρέματα-που-καταπολεμούν-το-φριζ-255001
©Phil Oh

Το φριζάρισμα μας απασχολεί σχεδόν όλο το χρόνο, ειδικά τις μέρες με υγρασία όμως γίνεται ακόμα πιο έντονο. Τα τελευταία χρόνια οι κορυφαίοι οίκοι αγκαλιάζουν τη φυσική ομορφιά σε όλα τα επίπεδα. Στα catwalks βλέπουμε ακόμα και φριζαρισμένα χτενίσματα χωρίς καθόλου styling, με τις γυναίκες να στρέφονται προς ένα πιο natural look.

Τα φριζαρισμένα μαλλιά είναι συνήθως αφυδατωμένα και έχουν ανάγκη από εντατική φροντίδα και ενυδάτωση, σε όλο το μήκος τους. Στην ουσία πρόκειται για μια ένδειξη πως πρέπει να εστιάσετε περισσότερο στη φροντίδα των μαλλιών σας.

Πώς θα περιποιηθείτε τα φριζαρισμένα μαλλιά

Το τρίτο προϊόν

Οι hair experts προτείνουν να προσθέσουμε ένα τρίτο προϊόν στην ιεροτελεστία περιποίησης, ανάμεσα στο λούσιμο και το ξέμπλεγμα των μαλλιών. Μετά το conditioner, συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν σε μορφή ελαίου, μια μαλακτική κρέμα ή ένα anti-frizz spray.

Τα σωστά κουρέματα

Μετά την ενυδάτωση, ακολουθεί το κούρεμα. Αν έχετε μαλλιά με τάση για φριζάρισμα, είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα layers. Τα πολλά και διαφορετικά μήκη τονίζουν ακόμα περισσότερο τα φριζαρισμένα μαλλιά, οπότε στραφείτε προς ίσια κουρέματα. Τα πιο δημοφιλή anti-frizz haircuts είναι τα bob cuts, από το μίνι καρέ κούρεμα μέχρι το lob. Φυσικά μπορείτε να διατηρήσετε και τα μακριά μαλλιά σας, αρκεί να είναι ίσια στο τελείωμα, χωρίς φιλαρίσματα.

Το σωστό στέγνωμα

Για να περιορίσετε το φριζάρισμα, φροντίστε να στεγνώσετε τα μαλλιά κρατώντας το σεσουάρ με φορά προς τα κάτω.

Η Vogue προτείνει τα τοπ κουρέματα για μαλλιά χωρίς φριζάρισμα.

Τα κουρέματα που καταπολεμούν το φριζάρισμα-1
©Acielle/Style du Monde

Το κοντό καρέ

Το bob κούρεμα είναι πάντα τάση και καθώς δεν έχει αφυδατωμένες άκρες, δείχνει περιποιημένο, αποτελώντας must επιλογή για μαλλιά που φριζάρουν.

Τα κουρέματα που καταπολεμούν το φριζάρισμα-2
©Phil Oh

Μεσαίο κούρεμα με μακριές αφέλειες

Ακόμα και αν έχετε τάση για φριζάρισμα, μπορείτε να τολμήσετε ένα medium κούρεμα και να επιλέξετε μακριές αφέλειες που ανοίγουν στα πλαϊνά του προσώπου, για να μπορείτε να κάνετε πιο εύκολο styling.

Τα κουρέματα που καταπολεμούν το φριζάρισμα-3
©Soren Jepsen

Το curly bob

Άλλο ένα κούρεμα κατάλληλο και για curly μαλλιά που έχουν τάση να φριζάρουν.

Τα κουρέματα που καταπολεμούν το φριζάρισμα-4
©Acielle/Style du Monde

Τα μακριά μαλλιά

Αν έχετε μακριά μαλλιά, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, εφαρμόζοντας ένα ενυδατικό έλαιο. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται το φριζάρισμα.

Διαβάστε επίσης | Φρύδια: Οι 5 τάσεις για το 2023

MHT