τα-κουρέματα-του-2023-θα-έχουν-layers-253034
©Getty Images

Τα κουρέματα με layers είναι από τα πιο περιζήτητα, καθώς χαρίζουν όγκο και κίνηση στα μαλλιά. Τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, τα βλέπουμε να πρωταγωνιστούν και στα catwalks, οπότε προβλέπεται να γίνουν μεγάλη τάση. Τα φιλαρίσματα έκαναν την εμφάνισή τους σε πολύ μακριά μαλλιά, αλλά και καρέ, mullet ή κοντά κουρέματα, σαν ένα στυλ που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου και τύπο μαλλιών.

Ο πιο βασικός κανόνας για να δείχνουν περιποιημένα τα layers, είναι να έχετε καλά ενυδατωμένες άκρες, για να αποφύγετε το φριζάρισμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να υιοθετήσετε τα φιλαρίσματα, αρκεί να εμπνευστείτε από τον οδηγό της Vogue με τα trendy κουρέματα του 2023.

Τα κουρέματα του 2023 θα έχουν layers-1
©Fendi

Layers με αφέλειες

Αυτό το κούρεμα ξεκινά από μακριές αφέλειες που καταλήγουν σε φιλαρίσματα. Πρόκειται για ένα haircut ιδανικό για μακριά και μεσαίου μήκους μαλλιά, ενώ ανήκει σε αυτά τα κουρέματα που δεν χρειάζονται styling, καθώς όσο πιο ατημέλητο, τόσο πιο ωραίο.

Τα κουρέματα του 2023 θα έχουν layers-2
©Hunter Abrams

Layers και mullet

Ένα ρετρό κούρεμα που είδαμε στην συλλογή SS23 του οίκου Prabal Gurung. Τα φιλαρίσματα επικεντρώνονται στο επάνω μέρος του κεφαλιού, ώστε να δίνεται όγκος, ενώ τα μαλλιά καταλήγουν σε έντονες ασυμμετρίες.

Τα κουρέματα του 2023 θα έχουν layers-3
©Getty Images

Τα διακριτικά φιλαρίσματα

Τα layers μπορούν να λειτουργούν ενισχυτικά, ώστε να δίνουν κίνηση στα μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιο λίγα και κυρίως στο κάτω μέρος των μαλλιών, για να αποφεύγεται ο έντονος όγκος. Υπάρχουν όμως και τα κρυφά layers στην εσωτερική πλευρά που είναι και ο πιο εύκολος τρόπος να τολμήσετε τα φιλαρίσματα.

Τα κουρέματα του 2023 θα έχουν layers-4
©Hunter Abrams

Φιλαρίσματα σε curly μαλλιά

Τα curly layers έχουν αέρα από τα 80s και κάνουν τα μαλλιά ακόμα πιο εντυπωσιακά. Αποφύγετε όμως τα πολύ κοντά φιλαρίσματα στο επάνω μέρος του κεφαλιού, γιατί να τιθασεύετε πιο εύκολα τα μαλλιά σας.

Τα κουρέματα του 2023 θα έχουν layers-5
©Prada

Layers σε κοντά μαλλιά

Ένα κούρεμα που συνδυάζει feminine και masculine στοιχεία και αποδεικνύει πως τα layers ταιριάζουν και σε κοντά μαλλιά, δίνοντας ένα πιο ροκ vibe.

Διαβάστε επίσης | Τα 5 χτενίσματα για πιο νεανικό πρόσωπο

MHT