οι-ανταύγειες-που-αναδεικνύουν-τα-γκρ-252754

Τα γκρίζα μαλλιά δεν ήταν ποτέ πιο chic. Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες δεν νιώθουν την ανάγκη να κρύβουν τις γκρίζες τρίχες, αγκαλιάζοντας τη φυσική τους ομορφιά. Υπάρχουν όμως τεχνικές για να αναδείξετε τις πρώτες γκρίζες τρίχες με το χρώμα των μαλλιών σας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο ομοιόμορφο και να κάνετε πιο εύκολη τη μετάβαση. Τα herringbone highlights είναι οι λεπτές ανταύγειες που υιοθετούν τώρα όλες οι celebrities, όπως οι Gwyneth Paltrow και Sarah Jessica Parker, και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

“Πάντα δούλευα με τα herringbone highlights, τα οποία εφαρμόζονται στα μαλλιά με αλουμινόχαρτο σε σχήμα ψαροκόκκαλο, με αυτό τον τρόπο το χρώμα κάνει ένα ομοιόμορφο blend και αντί να καλύπτει τα γκρίζα μαλλιά, τα φωτίζει περισσότερο και τα αναδεικνύει”, εξηγεί η colourist Zoe Irwin.

Οι ανταύγειες που αναδεικνύουν τα γκρίζα μαλλιά-1
©Getty Images

Αυτός ο συνδυασμός δεν δημιουργεί μόνο μαλλιά με βάθος στο χρώμα, αλλά είναι και η πιο εύκολη οδός για να φτάσετε σταδιακά και με φυσικό τρόπο στο γκρίζο χρώμα των μαλλιών σας, αποφεύγοντας πλέον τις βαφές. Τα highlights είναι λεπτά και φωτίζουν τα μαλλιά σε γωνίες. Η Irwin συνιστά να αποφύγουμε τις πιο chunky ανταύγειες, καθώς το αποτέλεσμα θα δείχνει πολύ έντονο.

Οι ανταύγειες που αναδεικνύουν τα γκρίζα μαλλιά-2
©Getty Images

Αν παρατηρήσετε τη Sarah Jessica Parker, θα διαπιστώσετε, θα διαπιστώσετε πως τα μαλλιά της έχουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις, ανάμεσά τους και φυσικές γκρίζες τρίχες, φωτίζοντας το δέρμα της και δημιουργώντας ένα πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο που τονίζει τα χαρακτηριστικά της. Σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να καλύπτει τα γκρίζα μαλλιά της, αλλά αντίθετα τα φωτίζει περισσότερο.

Τα herringbone highlights εφαρμόζονται και σε σκούρα μαλλιά που αρχίζουν να γκριζάρουν. Σε αυτή την περίπτωση επειδή η αντίθεση είναι πιο έντονη, η Zoe Irwin αναμειγνύει ζεστούς μπεζ τόνους και πιο ψυχρές αποχρώσεις, για να αποφύγει το θαμπό αποτέλεσμα και να δημιουργήσει μια ισορροπία. Τα herringbone highlights συνδυάζονται και με άλλες τεχνικές όπως το balayage και καθώς φωτίζουν τα μαλλιά από τη ρίζα έως τις άκρες, το εφέ είναι πάντα πολύ φυσικό.

Διαβάστε επίσης | Τα 5 χτενίσματα για πιο νεανικό πρόσωπο

MHT