τα-dunks-είναι-και-το-2024-τα-αγαπημένα-sneakers-της-gen-z-302482
©Getty Images

Από το 1985 που πρωτολανσαρίστηκαν, τα Dunks κέρδισαν τους λάτρεις του casual και αν και σχεδόν ίδια με τα Air Jordan 1 κατάφεραν να διαφοποιοηθούν και να σχηματίσουν το δικό τους φανατικό κοινό και φυσικά τη Gen Z.

Από τα αμερικανικά πανεπιστήμια στο skateboarding, τα Dunks ενσωματώθηκαν στο στιλ των πιο cool παιδιών ως παπούτσια μπάσκετ, μάλιστα τα πρώτα 12 χρώματα αντιπροσώπευαν τις σημαντικότερες ομάδες μπάσκετ των κολεγίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χάρη στην επίπεδη σόλα και το λειτουργικό τους design έγιναν σύμβολο λειτουργικότητας και συνεπώς ένα εμβληματικό αθλητικό παπούτσι που γρήγορα μπήκε στην ποπ κουλτούρα.

View this post on Instagram

A post shared by Ruta Zake (@rutaenroute)

Στην πάροδο του χρόνου, τα Dunks επαναπροσδιορίστηκαν μέσα από τις πιο συναρπαστικές συνεργασίες. Ο σχεδιασμός τους ωστόσο παρέμεινε ίδιος, (με το κλασικό χαμηλό και ογκώδες σχήμα), όπως και η υφή τους, που ούσα δερμάτινη τα καθιστά ανθεκτικά και ιδανικά για κάθε περίσταση.

Τα Dunks είναι και το 2024 τα αγαπημένα sneakers της Gen Z-1
©Getty Images

Αυτό που τα έκανε να ξεχωρίσουν είναι οι αποχρώσεις στις οποίες κυκλοφόρησαν. Εκτός από τα κλασικά must-have όπως το ασπρόμαυρο Dunk Low Panda, η Nike παρουσίασε τα εμβληματικά sneakers στις πιο ζωηρές και πρωτότυπες αποχρώσεις. Ροζ, μοβ, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, όλα τα trending χρώματα έχουν «ντύσει» κατά καιρούς τα Dunk, συνθέτοντας μια από τις πιο δυναμικές athleisure τάσεις.

Shop the trend

Για την άνοιξη του 2024, η παλέτα που ξεχωρίζει είναι παστέλ. Από απαλό κίτρινο σε απαλό γκρι,τα παστέλ Dunk θα ολοκληρώσουν με τον πιο μοντέρνο τρόπο τις εμφανίσεις μας, ενώ αυτά με τα πιο ζωηρά χρώματα θα αποτελέσουν το twist σε κάθε εμφάνιση που θέλουμε να μαγνητίσει τα βλέμματα.

Τα Dunks είναι και το 2024 τα αγαπημένα sneakers της Gen Z-2
©Nike

Dunk Low, Nike

Τα Dunks είναι και το 2024 τα αγαπημένα sneakers της Gen Z-3
©Nike

Dunk Low, Nike

Τα Dunks είναι και το 2024 τα αγαπημένα sneakers της Gen Z-4
©Nike

Dunk Low, Nike

Διαβάστε επίσης | 90s minimalism: O οδηγός για να υιοθετήσετε την τάση

MHT