η-καλύτερη-ώρα-της-ημέρας-για-να-τρώτε-φ-302345
©Unsplash

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κρατήσει τον γιατρό μακριά αλλά μόνο εάν το καταναλώσετε την κατάλληλη στιγμή. Οι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι η καλύτερη στιγμή για την κατανάλωση φρούτων είναι εξίσου σημαντική με την ίδια την κατανάλωση για να διασφαλιστεί ότι αφομοιώνονται επαρκώς από τον οργανισμό. Αν ψάχνετε να δώσετε στην καθημερινή σας διατροφή μια ώθηση με θρεπτικά συστατικά, ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να τρώτε φρούτα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Η σωστή στιγμή για την κατανάλωση φρούτων θεωρείται γενικά πριν από τη δύση του ηλίου, σύμφωνα με την γνωστή διατροφολόγο Shikha Agarwal. «Αυτό ευθυγραμμίζεται με τον φυσικό ρυθμό του σώματός σας, ενισχύοντας την καλύτερη πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών κατά τις ώρες δραστηριότητας. Το να έχετε τα σωστά φρούτα με συνέπεια αυτή την ώρα, μπορεί να συμβάλει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μεγιστοποιώντας τα οφέλη από αυτό που καταναλώνετε», εξηγεί.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να τρώτε φρούτα, σύμφωνα με τους διατροφολόγους-1
©Unsplash

Γιατί δεν πρέπει να τρώτε φρούτα με άδειο στομάχι

Η επιλογή να τρώτε φρούτα με άδειο στομάχι, ειδικά ως το πρώτο γεύμα της ημέρας, μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, προειδοποιεί η Agarwal. «Για ένα πιο ισορροπημένο πρωινό, σκεφτείτε να ενσωματώσετε μερικά λίπη ή πρωτεΐνες πριν καταναλώσετε φρούτα. Αυτό όχι μόνο βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, αλλά και εξασφαλίζει σταθερά επίπεδα ενέργειας όλο το πρωί», προσθέτει. Η υιοθέτηση αυτής της ισορροπημένης προσέγγισης υποστηρίζει τη βελτιωμένη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και μια πιο συνεπή απελευθέρωση ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να τρώτε φρούτα, σύμφωνα με τους διατροφολόγους-2
©Unsplash

Ομοίως, προειδοποιεί να μην καταναλώνετε φρούτα αμέσως μετά από ένα πλούσιο γεύμα. «Όταν οι απαιτήσεις σας σε θερμίδες πληρούνται ήδη, αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στη μετατροπή της φρουκτόζης σε αποθέματα λίπους για μελλοντική χρήση», λέει.

Πώς να εντάξετε τα φρούτα στην καθημερινή σας διατροφή από το πρωί έως το βράδυ

Εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών σας ικανοποιούνται με συνέπεια από το μεσημέρι έως το βράδυ, βοηθάει να λάβετε υπόψη τον τύπο των φρούτων που καταναλώνετε.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να τρώτε φρούτα, σύμφωνα με τους διατροφολόγους-3
©Unsplash

Παρακάτω, η Agarwal μοιράζεται τον οδηγό της για την ιδανική κατανάλωση φρούτων όλη την ημέρα:

Πρωί

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια έκρηξη ενέργειας και αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβάνοντας φρούτα όπως μούρα, μπανάνες και εσπεριδοειδή πλούσια σε βιταμίνη C. Τα γλυκά μήλα μπορούν επίσης να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Απόγευμα

Αυτή τη στιγμή της ημέρας, θα θέλετε να επιλέξετε φρούτα που υποστηρίζουν την πέψη χωρίς να επιβαρύνουν το στομάχι πριν από τον ύπνο. Τα μήλα και τα αχλάδια, και τα δύο πλούσια σε φυτικές ίνες, είναι εξαιρετικές επιλογές για το βράδυ.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να τρώτε φρούτα, σύμφωνα με τους διατροφολόγους-4
©Unsplash

Βράδυ

Εάν πρέπει να τα φάτε μετά το δείπνο, σκεφτείτε φρούτα με πιθανές ιδιότητες που προκαλούν υπνηλία. Τα κεράσια, τα ακτινίδια και τα γλυκά μήλα, γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε μελατονίνη, μπορούν να σας βοηθήσουν να περάσετε σε έναν ήσυχο ύπνο τη νύχτα.

«Θυμηθείτε να δώσετε προτεραιότητα στα τοπικά και εποχιακά φρούτα για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη διατροφή με πιο φρέσκα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά προϊόντα. Για παράδειγμα, οι μπανάνες που είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο μπορούν να προσφέρουν κάλιο για την υγεία της καρδιάς και βασικά θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την ενέργεια, καθιστώντας τες μια ευέλικτη προσθήκη στην καθημερινή σας διατροφή», συμβουλεύει.

Διαβάστε επίσης | Sleek loafers: Αυτό είναι το νέο στυλ που θα πρωταγωνιστήσει στο street style το 2024

MHT