5-διατροφικές-συνήθειες-που-ευνοούν-τη-301615

Μπορούμε να ορίσουμε πόσα χρόνια θα ζήσουμε; Και κυρίως μπορούμε να ορίσουμε πως θα ζήσουμε όσο περισσότερο γίνεται σε ένα σώμα υγιές και δυνατό; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ακριβής, αλλά σίγουρα υπάρχουν τρόποι να βελτιστοποιήσουμε τα δύο παραπάνω ζητήματα, και το κλειδί, σύμφωνα με τους ειδικούς, βρίσκεται στη διατροφή.

5 διατροφικές συνήθειες που ευνοούν τη μακροζωία

Ανεπέργαστες τροφές

Η ιδανική τροφή για τα γονίδιά μας είναι η τροφή που μπορεί να αναγνωριστεί από αυτά. Οι ανεπεξέργαστες τροφές λοιπόν, πλούσιες σε αρνητικά ιόντα (τα καλά) που επιτρέπουν στα θετικά ιόντα (τα κακά) να απομακρυνθούν, ώστε να βρεθούν τα κύτταρα σε μια τέλεια ισορροπία είναι απαραίτητες, εξηγεί ο Stephan Jaulin, ιδρυτής του ομώνυμου ινστιτούτου και ειδικός στη διατροφή. Ως εκ τούτου, οι σπόροι φαίνονται να είναι οι πρωταθλητές της μακροζωίας, καθώς και οι ελαιούχοι σπόροι, τα φύκια και οι πράσινοι χυμοί . Όσο για τις καλύτερες υπερτροφές, είναι αυτές που μπορούν να απορροφηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τα κύτταρα, χωρίς να αποβάλλονται πολύ γρήγορα.

Προγράμματα διατροφής

Αν και ένα πρόγραμμα διατροφής οφείλει πάντα να είναι έγκυρο και εξατομικευμένο προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα βλάψει τον οργανισμό, υπάρχουν ορισμένα προγράμματα που λειτουργούν στις περισσότερες περιπτώσεις. Πρόκειται για την Keto, μια δίαιτα σκόπιμα πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες (10% max) και πλούσια σε λιπίδια (65% τουλάχιστον) που προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα, για την Low carb, με πρόσληψη υδατανθράκων με ανώτατο όριο το 20% που ενθαρρύνει τον οργανισμό να αντλεί την ενέργεια που χρειάζεται από τα λίπη και τη Well-being, που προσφέρει ποικίλα μενού όπου ο αριθμός των θερμίδων είναι πάντα υπό έλεγχο, με λιγότερες πρωτεΐνες και λιπίδια, αλλά περισσότερους υδατάνθρακες.

Αποτοξίνωση

Η αποτοξίνωση τόσο σε σωματικό, όσο και πνευματικό επίπεδο είναι απαραίτητη κάποιες μέρες τον μήνα (ιδανικά 15). Αποφύγετε το κρέας, τις επεξεργασμένες και συσκευασμένες τροφές και τα λιπαρά. Παράλληλα, προτιμήστε ελαφριά τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά αλλά και δραστηριότητες που καθαρίζουν το μυαλό σας από άγχος και στρες.

Έμφαση στην επιδερμίδα

Για να διατηρηθεί η επιδερμίδα νέα και λαμπερή για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να καταναλώνουμε, όσο το δυνατόν πιο τακτικά: σπιρουλίνα, κλαματίνη, κουρκουμά, τζίντζερ, σπόρους, πράσινο τσάι και ωμέγα-3. Αυτά τα στοιχεία είναι η βάση, όσον αφορά τα αντιφλεγμονώδη και τα αντιοξειδωτικά, για την προστασία των γονιδίων των κυττάρων μας, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματος.

Το φαγητό έξω

Αν αγαπάτε να τρώτε έξω, αναζητήστε μέρη που φημίζονται για την ποιότητα των πρώτων υλών τους. Αντί για τηγανιτά, προτιμήστε νόστιμα πιάτα με εποχιακά και ποιοτικά υλικά, όπως κουσκούς, κουνουπίδι, αβοκάντο, ψάρι και ξηρούς καρπούς.

Διαβάστε επίσης | Power nap: Πώς θα βελτιώσετε την ποιότητα ύπνου σας;

MHT