κουρκουμάς-οι-λόγοι-που-πρέπει-να-τον-ε-285833
©unsplash

Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα beauty enthusiast κορίτσια αυτή τη στιγμή μιλάνε για τις ευεργετικές ιδιότητες του κουρκουμά, ένα μπαχάρι με αντιγηραντική, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση που συναντάται στην Κινεζική ιατρική εδώ και αιώνες.

Οι λόγοι να εντάξετε τον κουρκουμά στη διατροφή σας

Η κουρκουμίνη είναι το δραστικό φυτοχημικό του κουρκουμά, ο οποίος είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β6, καλίου, υγιεινών ποσοτήτων βιταμίνης C και μαγνησίου. Βοηθά στη διατήρηση των υγιών αρθρώσεων, των οστών και του δέρματος, συμβάλλει στην υγεία του ήπατος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύοντας τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας της φυσικής άμυνας. Είναι καθοριστικός και για την καλύτερη πέψη των λιπών.

Κουρκουμάς: Οι λόγοι που πρέπει να τον εντάξετε στη διατροφή σας-1
©unsplash

Πώς καταναλώνεται

Αν και ο κουρκουμάς μπορεί να συμπεριληφθεί στη διατροφή μας με τη μορφή συμπληρώματος, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε προηγουμένως το γιατρό σας και να τον αποφύγετε εάν είστε έγκυος, καθώς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας. Από την άλλη, ο πιο ομαλός τρόπος να τον εντάξετε στην καθημερινότητά σας είναι με τη φυσική μορφή του, ως καρύκευμα – στο τσάι ή το φαγητό μαζί με άλλα μπαχαρικά, πρωί, μεσημέρι ή βράδυ.

Κουρκουμάς: Οι λόγοι που πρέπει να τον εντάξετε στη διατροφή σας-2
©unsplash

Τα οφέλη στην ευεξία

Χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, ο κουρκουμάς δρα κατά του αυξημένου οξειδωτικού στρες που βρίσκεται πίσω τον μηχανισμό της κυτταρικής γήρανσης καθώς και πίσω από πολλές χρόνιες ασθένειες και νοσήματα. Mε δράση αντίστοιχη με αυτή της ουσίας της ιβουπροφαίνης είναι ενδιαφέρον πως συμβάλλει στην ψυχική υγεία και τη νευροπλαστικότητα ενώ αναστέλλει απευθείας την δράση των ελευθέρων ριζών και τις εξουδετερώνει.

Διαβάστε επίσης | 5 απλές τεχνικές για να αντιμετωπίσετε το καθημερινό άγχος

MHT