Το νερό με μηλόξυδο μπορεί να μην αποτελεί το φάρμακο για όλες τις ασθένειες και πολλά από τα οφέλη του που αναγνωρίζονται δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί επιστημονικά, αλλά η λήψη του κάθε πρωί έχει πολλά πλεονεκτήματά. Οι ευεργετικές του ιδιότητες περικλείονται στο οξικό οξύ από το οποίο αποτελείται σε μεγάλο βαθμό και λαμβάνεται μετά τη διαδικασία ζύμωσης των σακχάρων του μήλου.
Το νερό και το ξύδι είναι ο σύμμαχος όσων έχουν παλινδρόμηση και προβλήματα πέψης. Οι ειδικοί συνιστούν να αραιώσετε δύο κουταλάκια του γλυκού ξύδι με ζεστό νερό για να αποτρέψετε το όξινο εφέ, γιατί μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών, καθιστώντας το πιο απαλό για το στομάχι.
Ποιο να διαλέξετε; Το αφιλτράριστο μηλόξυδο είναι το καλύτερο γιατί περιέχει τη «μητέρα», δηλαδή το σύνολο των όξινων βακτηρίων που εκτελούν προβιοτική λειτουργία και δίνουν στο ξύδι το κλασικό θολό χρώμα του. Αυτά τα βακτήρια είναι χρήσιμα για να διατηρούν την εντερική βακτηριακή χλωρίδα υγιή και να υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
