τα-retro-heels-είναι-η-νέα-τάση-του-χειμώνα-249706
©Getty Images

Ο φακός εντόπισε την Kylie Jenner στη Νέα Υόρκη, με ένα look που σίγουρα προσέλκυσε όλα τα βλέμματα. Η celebrity επέλεξε να φορέσει ένα outfit του Raf Simons με oversized μαύρο δερμάτινο τζάκετ και ένα πλεκτό φόρεμα σε καμηλό απόχρωση. Εξίσου εντυπωσιακά ήταν τα γυαλιά της και η τσάντα σε σχήμα κράνους, που έκαναν το απαραίτητο upgrade.

Όλα τα βλέμματα όμως στράφηκαν και στα μαύρα μυτερά παπούτσια της, επίσης με την υπογραφή του Raf Simons, που με την πρώτη ματιά έμοιαζαν heel-less. Οι μαύρες γόβες όμως είχαν στην ουσία ένα αόρατο ρετρό τακούνι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα στυλ που ανακαλύψαμε τον Φεβρουάριο του 1939 στις σελίδες της Vogue, όπου εννέα desingers προέβλεπαν τότε τις μελλοντικές τάσεις για τις γυναίκες.

Εκείνη την περίοδο ο μηχανικός George Sakier οραματίστηκε ένα σταθερό τακούνι για στήριξη και ισορροπία, προβλέποντας πως θα γίνει trend. Όντως ένα χρόνο αργότερα αυτά τα τακούνια εμφανίστηκαν στη Vogue.

Τα retro heels είναι η νέα τάση του χειμώνα-1
©Getty Images

Δεκαετίες αργότερα βλέπουμε αυτά τα παπούτσια να παραμένουν στη μόδα, ενώ τα φορά ακόμα και η Kylie Jenner που είναι γνωστό πως τολμά πάντα τις πιο fashion-forward εμφανίσεις. Αντλήστε ιδέες από το στυλ της celebrity για να προσθέσετε αυτά τα edgy heels στην γκαρνταρόμπα σας.

Originally published on Vogue UK

Διαβάστε επίσης | Cargo παντελόνια: Τα παπούτσια που θα τα συνδυάσουμε αυτό τον χειμώνα