το-τζάκετ-που-θα-είναι-σούπερ-τάση-το-φθ-188032
©Philosophy di Lorenzo Serafini

Η επιστροφή του Gossip Girl γέννησε όπως ήταν αναμενόμενο πολλές τάσεις και επανέφερε στο προσκήνιο το κολεγιακό στυλ. Τους τελευταίους μήνες άλλωστε οι κορυφαίοι οίκοι έχουν επιβεβαιώσει πως το νέο στυλ είναι μια μείξη αθλητικού και formal, δίνοντας λίγο πιο relaxed διάθεση στο street style. Το είδαμε στην Cruise 2022 του οίκου Dior που παρουσιάστηκε στην Αθήνα, όπου αρχαιοελληνικά φορέματα συνδυάστηκαν με sneakers, αλλά και στις Fall 2021 συλλογές οίκων όπως Givenchy και Saint Laurent, με ένα συγκεκριμένο στυλ τζάκετ να αποτελεί την τοπ πρόταση για το φθινόπωρο.

Πρόκειται για το γνωστό κολεγιακό τζάκετ ή baseball jacket, που αναμένεται να γίνει big hit το φθινόπωρο. Η ιστορία του ξεκινά από το 1865 όταν η ομάδα του Πανεπιστημίου Harvard το φόρεσε σε αγώνα baseball, στην πορεία υιοθετήθηκε από πολλούς φοιτητές στα αμερικανικά campus, φορέθηκε ακόμα και από την Πριγκίπισσα Νταϊάνα και φυσικά απέκτησε την υπογραφή μεγάλων οίκων της μόδας.

Το τζάκετ που θα είναι σούπερ τάση το φθινόπωρο-1
©Lacoste

Το φθινόπωρο του 2021 συναντάμε το κολεγιακό τζάκετ στη συλλογή του οίκου Lacoste, συνδυασμένο με σπορ items της γκαρνταρόμπας, το οποίο μας φαίνεται και απόλυτα συνυφασμένο με τις αθλητικες καταβολές του brand.

Το τζάκετ που θα είναι σούπερ τάση το φθινόπωρο-2
©Givenchy

Ο οίκος Givenchy έκανε το κολεγιακό τζάκετ μέρος ενός total red look, με παντελόνι με cut outs και κόκκινη τσάντα.

Το τζάκετ που θα είναι σούπερ τάση το φθινόπωρο-3
©Philosophy di Lorenzo Serafini

O οίκος Philosophy di Lorenzo Serafini συνδύασε το baseball jacket με preppy look σε έντονο μπλε, συνδυασμένο με μπερέ και μίντι φούστα με σκίσιμο.

Οι παραπάνω προτάσεις αποδεικνύουν πως το κολεγιακό τζάκετ μπορεί να ενταχθεί σε πολλά διαφορετικά στυλ και όχι μόνο αθλητικά, οπότε έχει όλες τις προοπτικές για να γίνει trend αυτό το φθινόπωρο. H Vogue έκανε μια πρώτη έρευνα αγοράς και ανακάλυψε τα varsity jacket που μπορείτε να προσθέσετε από τώρα στην γκαρνταρόμπα σας για να υιοθετήσετε πρώτες την τάση.

Το τζάκετ που θα είναι σούπερ τάση το φθινόπωρο-4
©Givenchy

Κολεγιακό τζάκετ, Givenchy.

Το τζάκετ που θα είναι σούπερ τάση το φθινόπωρο-5
©Η&Μ

Κολεγιακό τζάκετ, H&M.

Το τζάκετ που θα είναι σούπερ τάση το φθινόπωρο-6
©Stadium Goods

Κολεγιακό τζάκετ, Stadium Goods.

Διαβάστε επίσης | Μπότες: Αυτός είναι ο τοπ συνδυασμός για το φθινόπωρο