50-άνδρες-μας-συμβουλεύουν-πώς-να-αγαπήσ-90186
©Courtesy of Chronicle Books

«Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση στη φύση είναι η απουσία ανθρώπων», έλεγε σοφά ο Καναδός ποιητής Bliss Carman στα τέλη του 19ου αιώνα. Στοίχημα πως θα αναθεωρούσε αν ζούσε σήμερα και ακολουθούσε στο Instagtam το “Boys with Plants”.

Ο viral λογαριασμός της γνωστής πλατφόρμας δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ομφθαλμόλουτρο όμορφων αγοριών από διάφορα μέρη του πλανήτη (από τη Νότια Αφρική μέχρι τη Γερμανία), τα οποία φωτογραφίζονται αγκαλιά με τα αγαπημένα τους φυτά, μοιράζοντας συμβουλές πράσινης ανάπτυξης και αφορμές οικολογικής συνείδησης.

https://www.instagram.com/p/BvTpF8KA8WB/

Ο λογαριασμός είναι ελκυστικός, γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λειτουργεί ψυχαναλυτικά. Οι 119 χιλιάδες ακόλουθοι βιώνουν καθημερινά μια άμεση και εντυπωσιακή ιστορία γύρω από την πεμπτουσία του ιδανικού συντρόφου: ο σημερινός άνδρας φροντίζει να διατηρεί γραμμωμένο το σώμα του, να έχει ανεπιτήδευτο στυλ και να ζει ανάμεσα σε πολλά λουλούδια και φυτά. Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός;

https://www.instagram.com/p/BvOY2lkgpQP/

Η απάντηση είναι σίγουρα όχι. Γι’ αυτό και ο Scott Cane, ο άνθρωπος πίσω από τον λογαριασμό, σκέφτηκε έξυπνα και άκρως επιχειρηματικά, παίρνοντας την απόφαση να τον μεταφέρει στο χαρτί. Ο Αυστραλός graphic designer συγκέντρωσε 50 πανέμορφους άνδρες από τον λογαριασμό του μέσα στις 112 σελίδες της έκδοσης Boys with Plants: 50 Boys and the Plants They Love (Chronicle Books), την οποία θα εκτιμήσουν υπέρ το δέον για δώρο γενεθλίων οι καλόγουστοι φίλοι σας.

https://www.instagram.com/p/BvG_0tHAPiE/

Το βιβλίο ξεκινά δίνοντας χρήσιμες συμβουλές σχετικές με την αγορά, την καλλιέργεια και το styling των φυτών, προτού περάσει στην παρουσίαση των αγοριών. Κάθε λήμμα φιλοξενεί μια εντυπωσιακή φωτογραφία με ένα φυτό, ένα χρήσιμο tip και το αγόρι που το κατέχει.

50 άνδρες μας συμβουλεύουν πώς να αγαπήσουμε τα φυτά-1
©Courtesy of Chronicle Books

Blendi, 25, Βερολίνο, Γερμανία: Ο Blendi αγαπά εξίσου όλα τα φυτά που καλλιεργεί στο διαμέρισμά του. Όσο για την καλύτερη συμβουλή του; «Προσπαθήστε να καταλάβετε τις ανάγκες τους. Προσωπικά, τα ποτίζω και τα βγάζω στον ήλιο μόνο όταν νιώθω ότι το ζητάνε».

50 άνδρες μας συμβουλεύουν πώς να αγαπήσουμε τα φυτά-2
©Courtesy of Chronicle Books

Emil, 32, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική: Το υπερβολικό πότισμα ήταν πάντα πρόβλημα για τον Emil, o οποίος «σκότωσε» αρκετά φυτά μέχρι να βρει το μέτρο. Πλέον είναι σε θέση να γνωρίζει τις ανάγκες του αγαπημένου του ασιατικού κρίνου, όπως και το πώς μπορούμε να διατηρήσουμε γυαλιστερό το φύλλωμα ενός φίκου βενιαμίν.

50 άνδρες μας συμβουλεύουν πώς να αγαπήσουμε τα φυτά-3
©Courtesy of Chronicle Books

Cody, 28, Νότια Πασαντίνα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Τα φυτά χρειάζονται ανεξαρτησία, αλλά και αγάπη, λέει ο Cody στο “Boys with Plants”. «Ειλικρινά πιστεύω ότι αν τους δείξεις τη φροντίδα που θα έδειχνες σ’ ένα μωρό, θα ζήσουν ευτυχισμένα για πολύ καιρό. Αγαπήστε τα, αγκαλιάστε τα, φιλήστε τα, φροντίστε να σας λείπουν».

50 άνδρες μας συμβουλεύουν πώς να αγαπήσουμε τα φυτά-4
©Courtesy of Chronicle Books

Zaki, 25, Σιγκαπούρη: «Μη διστάζετε να τοποθετείτε διαφορετικά φυτά μαζί», λέει ο Zaki. «Αναμειγνύοντάς τα, μπορείτε να φέρετε στην επιφάνεια τα καλύτερα χρώματα και την πιο εντυπωσιακή υφή τους». Ο ίδιος συνδυάζει φυτά με μεγάλα και λεπτά φύλλα, όπως και τροπικά φυτά με άνυδρες ποικιλίες.

50 άνδρες μας συμβουλεύουν πώς να αγαπήσουμε τα φυτά-5
©Courtesy of Chronicle Books

Olle, 29, Μάλμε, Σουηδία: Ο Olle είναι φωτογράφος και σύμβουλος φυτών. Μας συστήνει να βρούμε την πραγματική καταγωγή των φυτών μας. «Αν υποψιαστείς ότι το κατάστημα έχει κάνει λάθος στο όνομα του φυτού που αγόρασες, φωτογράφισέ το και αναζήτησε στο διαδίκτυο μια παρόμοια εικόνα, από την οποία θα αντλήσεις τα ακριβή του στοιχεία».

50 άνδρες μας συμβουλεύουν πώς να αγαπήσουμε τα φυτά-6
©Courtesy of Chronicle Books

Dabito, 34, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Ο Dabito φροντίζει τα «μωρά» του στην μπανιέρα του. «Βοηθάει να διατηρούν τα φύλλα τους καθαρά από τις πολλές ακαθαρσίες στις οποίες είναι εκτεθειμένα. Τα βρώμικα φυτά δεν μπορούν να δεχτούν το φως στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα να μαραίνονται πολύ γρήγορα».

MHT