Simone Ζanoni/Instagram
Simone Ζanoni/Instagram
Simone Ζanoni/Instagram

Cacio e Pepe: Η αυθεντική συνταγή

Ο σεφ Simone Zanoni μοιράζεται με τη Vogue την συνταγή για μια από τις πιο παραδοσιακές ιταλικές μακαρονάδες.

Spaghetti cacio e pepe, μια από τις πιο απλές αλλά και πιο νόστιμες ιταλικές μακαρονάδες. Ο σεφ Simone Zanoni αποκαλύπτει τα υλικά που θα χρειαστείτε και όλα τα βήματα για να ετοιμάσετε μέσα σε λίγα λεπτά την αυθεντική ιταλική συνταγή. Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο.

Cacio e Pepe: Η αυθεντική συνταγή

 

Υλικά
100 γραμμ. spaghetti
70 γραμμ. πεκορίνο
30 γραμμ. παρμεζάνα
8 γραμμ. σπόροι πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση
Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα νερό σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να βράσει.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε για 6′. Τα σουρώνετε και κρατάτε στην άκρη το νερό.

Με ένα γουδί θρυμματίζετε τους σπόρους πιπεριού και ρίχνετε τα 3/4 σε ένα τηγάνι. Σοτάρετε καλά και προσθέτετε δύο κουτάλες από το νερό βρασμού των ζυμαρικών.

Κόβετε δύο φλούδες από το πεκορίνο και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Τα αφήνετε σε σιγανή φωτά για 3′.

Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά και μια ακόμα κουτάλα από το νερό βρασμού και μαγειρεύετε για 1′. Αφαιρείτε τις φλούδες του πεκορίνο και ρίχνετε το τριμμένο πεκορίνο και την παρμεζάνα (κρατάτε λίγο τυρί για το σερβίρισμα).

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά στο τηγάνι μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σάλτσα, αν χρειαστεί συμπληρώνετε με λίγο νερό βρασμού.

Σερβίρετε, περιχύνετε με τη σάλτσα από το τηγάνι και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Διαβάστε επίσης | Pasta Salad: Η πιο δροσερή συνταγή για το καλοκαίρι

Scroll to Top