carpo-x-annabels-μια-εκλεκτή-γευστική-συνάντηση-γ-158312
©Press

Κάποιοι μπορεί να το περίμεναν, κάποιοι όχι, αλλά φέτος θα βιώσουμε τα Χριστούγεννα πολύ διαφορετικά από τις άλλες χρονιές. Με τα αγαπημένα μας πρόσωπα μεν, αλλά σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Όσο για τα ταξίδια, ας μην επεκταθούμε. Δεν πειράζει όμως, γιατί παρά τις συνθήκες, φέτος περισσότερο από ποτέ έχουμε την ανάγκη να γιορτάσουμε, να διασκεδάσουμε, να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους μας, και ίσως να καλομάθουμε και λίγο παραπάνω τους εαυτούς μας.

Και αφού ένα πραγματικό ταξίδι στις γιορτινές πρωτεύουσες της Ευρώπης δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, εμείς αποφασίσαμε να το κάνουμε γευστικά, με μια από τις πιο «νόστιμες» συνεργασίες του 2020. Το θρυλικό Members’ club, Annabel’s, γνωστό για την exclusive αισθητική του, με το δικό μας ελληνικό και αγαπημένο carpo ένωσαν τις δυνάμεις τους και πρόσφεραν μια από τις πιο εορταστικές συμπράξεις, δίνοντάς μας την τέλεια ιδέα για δώρα εν όψει των ημερών. Mοναδικές συσκευασίες με σοκολατάκια και φλωρεντίνες με την υπογραφή carpo x Annabel’s αναμένεται να γίνουν το νέο μας αγαπημένο “guilty pleasure” για τις ημέρες των γιορτών, αποτελώντας ταυτόχρονα και ενέργεια για καλό σκοπό, αφού μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα δοθεί στο Caring Family Foundation για την υποστήριξη παιδιών άπορων οικογενειών στη Μεγάλη Βρετανία. 

carpo x Annabel’s: Μια εκλεκτή γευστική συνάντηση για καλό σκοπό-1
©Press

«Ο σύζυγός μου και εγώ αισθανόμαστε απίστευτα περήφανοι που λανσάρουμε το Annabel’s Christmas Fair, σε συνεργασία με την καμπάνια ‘Food from the Heart’ του The Caring Family Foundation, η οποία θα προσφέρει ζεστά γεύματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη τα Χριστούγεννα και το 2021. Ως μητέρα τριών μικρών παιδιών, αυτή η ενέργεια μιλά στην καρδιά μου. Έχοντας δει τα συγκλονιστικά και συνεχώς αυξανόμενα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον παιδικό υποσιτισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκινήσαμε την εκστρατεία για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που πεινούν. Μια δωρεά 10% από όλα τα είδη που αγοράστηκαν από το Annabel’s Christmas Fair θα προσφερθεί ώστε να καταφέρουμε να τροφοδοτήσουμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη», είπε στη Vogue Greece η Patricia Caring, Executive Director του The Birley Clubs και Co-Founder του The Caring Family Foundation.

carpo x Annabel’s: Μια εκλεκτή γευστική συνάντηση για καλό σκοπό-2
©Press

Παρακάτω, με αφορμή αυτή την ιδιαίτερη συνεργασία, μας μιλά και ο Κώστας Κοντόπουλος, ιδρυτής του carpo, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης αυτές τις ημέρες, αλλά αποκαλύπτοντας και τα σημεία-κλειδιά που κάνουν το carpo να ξεχωρίζει παγκοσμίως:

Το carpo αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα success story της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ποια ήταν τα στοιχεία που καθόρισαν την επιτυχία μιας οικογενειακής επιχείρησης που λίγο αργότερα απογειώθηκε;

Τα καταστήματα carpo γεννήθηκαν μέσα απ’ όλα όσα θεωρούμε εμείς φιλοξενία: απλότητα, οικειότητα, σεβασμό και αυθεντικότητα. Ο σεβασμός, στη φύση, τον άνθρωπο και σε ό,τι διαμορφώνει τον πολιτισμό μας, είναι η δική μας πυξίδα. Τα βασικά στοιχεία που καθόρισαν την εξέλιξή μας είναι ο σεβασμός προς όλους τους πελάτες μας που μας τιμούν καθημερινά με την παρουσία τους, η απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων μας και η οικογενειακή σχέση που έχουμε αναπτύξει με τους ανθρώπους μας.

Σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας είναι τυποποιημένα και απρόσωπα, εμείς επιλέγουμε να  υποδεχόμαστε στα καταστήματα μας τον κόσμο με ζεστασιά, όπως θα υποδεχόμασταν τους συγγενείς και φίλους στο σπίτι μας. Ένα αληθινό χαμόγελο και μια ευγενική χειρονομία είναι τα στοιχεία αυθεντικότητας κι αν θέλετε επιτυχίας.

carpo x Annabel’s: Μια εκλεκτή γευστική συνάντηση για καλό σκοπό-3
©Press

Το Λονδίνο ήταν ένα όνειρο για εσάς; Πώς οδηγείστε από το κέντρο της Αθήνας στο κέντρο της Αγγλίας;

Το όνειρο για εμάς ήταν να μεταφέρουμε την εμπειρία του carpo σε διεθνείς αγορές. Το Λονδίνο είναι ένα σημείο συνάντησης πολιτισμών, κουλτούρας και μια μητρόπολη που θα μας επέτρεπε να μεταδώσουμε την αγάπη και το πάθος μας για αυτό που κάνουμε. Η πιο δυνατή πρόκληση σε μία αγορά του εξωτερικού είναι το να συμπορεύεται η δική σου φιλοσοφία με εκείνη των συνεργατών σου. Στο να μπορέσεις να τους μεταβιβάσεις τι σημαίνει σεβασμός, εκτίμηση, αγάπη, αλήθεια και να τιμάς τον κάθε άνθρωπο που καθημερινά σε επισκέπτεται και δίνει στον χώρο σου ζωή και ψυχή.

Στα 3 καταστήματά μας στο Λονδίνο μυήσαμε τους πελάτες μας σε μια νέα φιλοσοφία, σε μια πιο υγιεινή προσέγγιση μέσα από τους καρπούς της γης και όλα τα χειροποίητα σοκολατάκια μας, το ατόφιο μέλι και τα αποξηραμένα φρούτα. Είναι μεγάλη ευθύνη για εμάς  που το κοινό ανταποκρίθηκε κι έβαλε στην καθημερινότητά του την πεμπτουσία της φύσης αναλλοίωτη.

carpo x Annabel’s: Μια εκλεκτή γευστική συνάντηση για καλό σκοπό-4
©Press

carpo x Annabel’s. Πώς προέκυψε η συνεργασία, και ποια από τα εκλεκτά προϊόντα σας θα βρούμε στις πολυτελείς συσκευασίες;

To Annabel’s ιδρύθηκε το 1963 και είναι ένα από τα γνωστότερα private members’ clubs παγκοσμίως. Η Executive Director του Annabel’s Mrs. Caring, επισκέπτεται συχνά τα καταστήματα μας στο Λονδίνο και εκτιμά ιδιαίτερα την ποιότητα των προϊόντων καθώς και την συνολική εμπειρία που προσφέρουμε. Ως εκ τούτου το καλοκαίρι μας έγινε μια ιδιαίτερα τιμητική πρόταση να συνεργαστούμε στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής ενέργειας “Food from the Heart” που πραγματοποιείται από το Annabel’s σε συνεργασία με το ίδρυμα Caring Family Foundation. Η ενέργεια προβλέπει την πώληση προϊόντων μέσω του Annabel’s και μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την σίτιση παιδιών άπορων οικογενειών. Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε μοναδικές συσκευασίες με σοκολατάκια και φλωρεντίνες, τα οποία μαζί με άλλα προϊόντα θα διατίθενται μέσα στις χειροποίητες βελούδινες καπελιέρες carpo X Annabel’s.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Ποια η σημασία της αλληλεγγύης για εσάς, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε;

Θεωρώ ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αποτελεί καθήκον όλων εκείνων που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν. Η εταιρεία μας υποστηρίζει διαχρονικά αρκετά φιλανθρωπικά ιδρύματα και κυρίως εκείνα που στηρίζουν παιδιά. Πρόσφατα ξεκινήσαμε  συνεργασία με το ίδρυμα «Μαζί για το Παιδί» και το νέο έτος θα κάνουμε σημαντικές ενέργειες από κοινού προς αυτή την κατεύθυνση.

carpo x Annabel’s: Μια εκλεκτή γευστική συνάντηση για καλό σκοπό-5
©Press

Ως επιχειρηματίας, πώς αντιμετωπίζετε τα νέα δεδομένα και ποια τα πλάνα για το μέλλον;

Από τον προηγούμενο Μάρτιο κι έπειτα η ζωή όλων μας μεταβλήθηκε σημαντικά τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Το επιχειρηματικό περιβάλλον παγκοσμίως είναι ασταθές και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά. Μέσα σε αυτό το κλίμα προχωρήσαμε ήδη σε κάποιες ενέργειες και σχεδιάζουμε τις επόμενες έχοντας πάντα ως γνώμονα ότι κάθε μας κίνηση οφείλει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να μας εξελίσσει.

Με αφορμή τον περιορισμό μετακινήσεων, δημιουργήσουμε την υπηρεσία delivery σε Αθήνα και Λονδίνο, με σκοπό να εξυπηρετήσουμε το κοινό που δεν μπορεί να επισκεφτεί τα φυσικά μας καταστήματα, ενώ εντός του 2021 θα ξεκινήσει και η λειτουργία του e-shop.  Επίσης στα άμεσα σχέδια μας είναι η ανάπτυξη  του δίκτυο καταστημάτων μας σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ.

MHT