ο-οίκος-prada-αποτίνει-φόρο-τιμής-στον-kafka-128195

Όταν οι εικαστικές τέχνες, το σινεμά και η μουσική ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν ένα μεγάλο λογοτεχνικό κεφάλαιο, το ίδρυμα Prada στο Μιλάνο δεν μπορεί να μην δείξει ενδιαφέρον. Έτσι ο εκθεσιακός χώρος μοντέρνας τέχνης του Ιδρύματος από τις 21 Φεβρουαρίου ως τις 27 Ιουλίου φιλοξενεί την «Κ», μια έκθεση που παρουσιάζει τρία έργα: το artwork «The Happy End of Franz Kafka’s “Amerika”» του Martin Kippenberger, την ταινία «The Trial» του Orson Welles και το άλμπουμ «The Castle» του ροκ συγκροτήματος Tangerine Dream. Το όλο εγχείρημα εμπνέεται από 3 έργα του συγγραφέα Franz Kafka και συγκεκριμένα τα: Amerika (Aμερική), Der Prozess (Η δίκη) και Das Schloss (Το κάστρο).

Ο οίκος Prada αποτίνει φόρο τιμής στον Kafka-1
©Photo: Thomas Griesel. Copyright: The Museum of Modern Art, NY. Cat. no.: IN2068.50. © 2020. Digital image, The Museum of Modern Art, New York/Scala, Firenze.
1/5
Native Share
Ο οίκος Prada αποτίνει φόρο τιμής στον Kafka-2
©Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Photo Jannes Linders.
2/5
Native Share

Στην έκθεση «Κ» οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα 3 ημιτελή έργα του συγγραφέα μέσα από μια εικαστική, μια κινηματογραφική και μια μουσική προσέγγιση και με τη ματιά τριών διαφορετικών καλλιτεχνών. Παράλληλα στην έκθεση θα διατίθεται μια έκδοση που επίσης τιτλοφορείται «Κ», μέσα στην οποία βρίσκουμε συνεντεύξεις και κείμενα των τριών καλλιτεχνών, καθώς επίσης αποκλειστικά αποσπάσματα από μυθιστορήματα και εφημερίδες που αγαπούσε ο Kafka. Απώτερος στόχος της έκθεσης είναι να επιτρέψει στον επισκέπτη να διαφοροποιήσει την άποψη του πάνω στη σύγχρονη τέχνη μέσω της ιστορίας.

Ο οίκος Prada αποτίνει φόρο τιμής στον Kafka-3
©Film: Paris Europa/Ficit/Hisa © 2020. Album/Scala, Firenze.
3/5
Native Share
Ο οίκος Prada αποτίνει φόρο τιμής στον Kafka-4
©Eastgate Music&Arts, Berlin
4/5
Native Share

*Info: Από τις 21 Φεβρουαρίου ως τις 27 Ιουλίου,  Ίδρυμα Prada.

Ο οίκος Prada αποτίνει φόρο τιμής στον Kafka-5
©Archiv Klaus Wagenbach
5/5
Native Share