Περίπλοκοι πολυκύτταροι οργανισμοί. Παράσιτα που προκαλούν ελονοσία, τοξόπλασμα, νοσήματα που πλήττουν εκατομμύρια ανθρώπους. Ο κόσμος της Δάφνης Μπεχτσή μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο ήταν βουτηγμένος σε οθόνες και μικροσκόπια. Μέχρι η αριστούχος Υποψ. Διδάκτωρ της μοριακής παρασιτολογίας να πάρει την απόφαση να ερευνήσει από το «μικροσκόπιο» της μεγάλης οθόνης πώς θα αντιδρούσε η Ελλάδα σε ένα πείραμα όπου το ποιοτικό σινεμά θα ήταν συγκεντρωμένο και άμεσα προσβάσιμο σε μία πλατφόρμα. Τα αποτελέσματα γέννησαν, στις πρώτες ημέρες της καραντίνας, το CINOBO. Την πρώτη ελληνική streaming πλατφόρμα με ταινίες – διαμαντάκια από δεκάδες Φεστιβάλ του κόσμου κι όχι μόνο. Μα κυρίως ένα σινεμά χωρίς σύνορα. Για αυτούς που λατρεύουν να ζουν «χωρίς μοτίβα και περιορισμούς». Το μαγνητόφωνο άρχισε να γράφει.

Η παιδική μου ηλικία ήταν γεμάτη κόκκινα χρώματα. Νιώθω ότι με αντιπροσωπεύει το κόκκινο. Πολλή ένταση, πολλά συναισθήματα, πολλές αναμνήσεις. Όπως η πρώτη μυρωδιά του σχολικού θρανίου στο Δημοτικό και η γεύση του σοκολατούχου λίγο πριν από τα μαθήματα μουσικής κάθε Σάββατο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της Κυριακής, από την άλλη, είχε σινεμά με τον μπαμπά. Και μπόλικο Arcade.
Το οικογενειακό μας video club βρισκόταν στην Αγίου Δημητρίου. Εκεί μεγάλωσα ουσιαστικά. Ανάμεσα σε ράφια και VHS βρήκα τον πρώτο μου έρωτα. Το σινεμά. Σκέψου σε πόσο υλικό είχα δωρεάν πρόσβαση. Ένιωθα ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου. Μπορεί και να ήμουν.
Ως παιδί αλλά και ως έφηβη, ήμουν πολύ επαναστατικό πνεύμα και με πολλά ενδιαφέροντα. Θέατρο, μουσική, αθλήματα, ξένες γλώσσες. Ό,τι μπορείς να φανταστείς. Μεγαλώνοντας, ως τέρας αντιδραστικότητας, είχε θεσπίσει ως κριτήριο των αποφάσεών μου τη διαφοροποίηση από τους δικούς μου. Ήθελα να χαράξω τον δικό μου δρόμο, να μη βολευτώ στην οικογενειακή επιχείρηση. Όταν ήρθε η ώρα να οριστικοποιήσω τί θέλω να κάνω, είχα αρχίσει να βρίσκω ενδιαφέρον το μάθημα της Βιολογίας και όπως πολλοί 17χρονοι επέλεξα το μέλλον μου με κριτήριο την περιέργεια. Έτσι, έδωσα Πανελλήνιες και πέρασα στο Τμήμα Βιολογίας στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλη ανακούφιση. Ήμουν αποφασισμένη, όμως, να σπουδάσω στο εξωτερικό. Με δέχτηκαν στην πρώτη μου επιλογή, στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και συγκεκριμένα σε ένα προπτυχιακό πρόγραμμα που συνδυάζει τον προγραμματισμό με τη βιολογία. Με τα χρόνια εξειδικεύτηκα στη Μοριακή Παρασιτολογία.