h-nikki-reed-μιλά-στη-vogue-greece-για-τη-ζωή-δίπλα-στη-φύση-193611

Η καθημερινότητα στο αγρόκτημα με τα ζώα, η αποτοξίνωση από το κινητό, η αναγεννητική γεωργία και η αγάπη της για την Ελλάδα. Η Nikki Reed περιγράφει στη Vogue Greece για τα δώρα που μπορεί να μας προσφέρει η ζωή στην ύπαιθρο.

Πώς και πότε αποφάσισες να ζήσεις κοντά στη φύση; Πού ακριβώς μένεις; Είναι αγρόκτημα;

Ανέκαθεν ονειρευόμουν να αποκτήσω μια μικρή φάρμα. Μεγάλωσα σε μια πολύβουη πόλη, αλλά πάντα λάτρευα τη φύση. Ακόμη και στο μικροσκοπικό διαμέρισμά μας, είχαμε πολλά ζωάκια που μαζεύαμε απ’ τον δρόμο. Προτιμώ την απομόνωση και τη γαλήνη απ’ τις κόρνες και τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής στην πόλη. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας είναι η δυνατότητα να φεύγουμε απ’ τη βαβούρα για να ανακτήσουμε την επαφή μας με τη φύση και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Αυτήν τη στιγμή έχω αυτό που αποκαλώ ένα «μικρό αγρόκτημα» με «τεράστιες προσδοκίες και υποχρεώσεις» όπου υιοθετούμε πρακτικές της αναγεννητικής γεωργίας και φιλοξενούμε πολλά ζώα που έχουμε διασώσει.

H Nikki Reed μιλά στη Vogue Greece για τη ζωή δίπλα στη φύση-1
©Nikki Reed
1/4
Native Share

Ποια είναι η καθημερινή σου ρουτίνα;

Σηκώνομαι νωρίς το πρωί. Μου αρέσει να ξυπνάω με τον ήλιο και μέρος της πρωινής μου ρουτίνας είναι μερικές στιγμές προτού ξυπνήσουν όλοι για να κάνω ό,τι θα μου δώσει αρκετή ενέργεια για να βγάλω τη μέρα. Φτιάχνω ένα φλιτζάνι τσάι, κάνω γρήγορη γυμναστική, κάθομαι λίγο στη σάουνα και ετοιμάζομαι για μια γεμάτη μέρα με δουλειά, σχολείο, ετοιμασία γευμάτων και περισσότερη δουλειά. Νομίζω πως οι γυναίκες ξεχνάμε να βάζουμε τον εαυτό μας πρώτα, οπότε φροντίζω να κρατώ χρόνο για τον εαυτό μου προτού τελειώσει η μέρα. Συνήθως εργάζομαι γύρω στις 10-12 ώρες την ημέρα διευθύνοντας την εταιρεία μου (Bayou With Love), ασχολούμαι με το διοικητικό κομμάτι, τον σχεδιασμό, τη δημιουργία σελίδων με τα προϊόντα, φωτογραφήσεις για το brand, ενώ ηγούμαι και διαφόρων meetings με θέμα το marketing. Εργάζομαι και ως σύμβουλος marketing και creative director για άλλες δύο εταιρείες και σχεδιάζω οικολογικά υποδήματα για τη LOCI shoes, οπότε οι μέρες μου είναι αρκετά γεμάτες. Ως Ιδρύτρια και CEO έχω πολλές υποχρεώσεις, αλλά απολαμβάνω την κάθε στιγμή και πτυχή της δουλειάς μου, οπότε δεν έχω παράπονο!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όφελος της ζωής στην ύπαιθρο;

Το μεγαλύτερο δώρο της ζωής στην ύπαιθρο είναι ότι μπορείς να ζεις χωρίς να έχεις σήμα στο κινητό. Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι η τεχνολογία μάς προσφέρει τη δυνατότητα να παραμένουμε συνεχώς συνδεδεμένοι και να έχουμε επαφή με τα πάντα, αλλά νομίζω πως έχουμε εγκλωβιστεί τόσο πολύ σε όλο αυτό, που στην πραγματικότητα χάνουμε όλο και περισσότερο την επαφή μας. Μ’ αρέσει που δεν χαραμίζω την ημέρα μου στο τηλέφωνο. Εργάζομαι απ’ το iPad και τον υπολογιστή μου και πολύ συχνά κλείνω τελείως το κινητό μου.

H Nikki Reed μιλά στη Vogue Greece για τη ζωή δίπλα στη φύση-2
©Nikki Reed
2/4
Native Share

Σε εμπνέει η φύση;

Η φύση αποτελεί σταθερή και αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Όταν σχεδιάζω, χρησιμοποιώ διακριτικά στοιχεία από θέματα που συναντάμε στη φύση σε όλες τις συλλογές μου. Δεν είναι πάντα προφανές, αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε τη φύση στις λεπτομέρειες. Έχω κάνει συλλογές με ονόματα όπως Soleil, Shell, Rattan και Water. Είμαι φωτογράφος της φύσης και βρίσκω ότι υπάρχουν λεπτομέρειες σε μια εικόνα που δεν πιάνει το γυμνό μάτι. Όταν σχεδιάζω κάτι, ξεκινώ βγάζοντας φωτογραφίες και κοιτώντας πιο βαθιά μέσα στην εικόνα και τους συμβολισμούς της για να βρω την έμπνευση που βλέπετε στις συλλογές μας.

Ως σχεδιάστρια κοσμημάτων, βρίσκεις τη ζωή μακριά απ’ το κέντρο της πόλης δημιουργική και παραγωγική;

Είμαι κορίτσι της φύσης, αλλά μου αρέσει πολύ να περνώ και χρόνο στις πόλεις. Λαχταρώ την ενέργεια της Νέας Υόρκης. Όταν λείπω καιρό απ’ την πόλη, μου λείπει να κυκλοφορώ στους δρόμους της, να τρώω φανταστικό φαγητό, να ψωνίζω από vintage μαγαζιά και να ακούω ζωντανή μουσική. Βρίσκω έμπνευση παντού. Μου αρέσουν όλα σε μικρές δόσεις. Προσπαθώ να μην είμαι των άκρων, οπότε όσο κι αν λατρεύω τη ζωή στη φύση, μου αρέσει και μια μικρή δόση κινητικής ενέργειας για να γεμίσω τις μπαταρίες μου και να βρω έμπνευση.

H Nikki Reed μιλά στη Vogue Greece για τη ζωή δίπλα στη φύση-3
©Nikki Reed
3/4
Native Share

Βλέπω ότι είσαι πολύ κοντά με τα ζώα. Πόσα ζώα έχεις; Αισθάνεσαι κοντά τους;

Έχω έντεκα μόνιμους κατοίκους, αλλά φιλοξενούμε συνεχώς ζωάκια, οπότε ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Έχω σκυλιά, γατιά, κότες, μια αγελάδα κι ένα άλογο που έσωσα με το οποίο δουλεύω πάνω σε μαθήματα μη λεκτικής επικοινωνίας. Τα ζώα είναι μεγάλο δώρο. Μαθαίνουν στα παιδιά την αγάπη και τη συμπόνια με έναν τρόπο μοναδικό. Αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερή που είχα μια παιδική ηλικία γεμάτη με ζώα και θέλω να συνεχιστεί αυτό και για την κόρη μου. Το να μάθουν να νοιάζονται για κάτι πέρα απ’ τον εαυτό τους, να διδαχθούν την υπομονή, την καλοσύνη και την έννοια των ορίων από ένα άλλο πλάσμα είναι απ’ τις σπουδαιότερες και πιο σημαντικές εμπειρίες που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας.

Ποια είναι η απόλυτη πολυτέλεια για σένα;

Η μεγαλύτερη πολυτέλεια για εμένα είναι ο χρόνος, ο προσωπικός χώρος και η δυνατότητα να ζω μια ήρεμη ζωή. Αν για κάτι παλεύω, αυτό είναι περισσότερος χρόνος με τα αγαπημένα μου πρόσωπα και περισσότερη γαλήνη. Πιστεύω επίσης πως η ιδιωτικότητα και ο προσωπικός χώρος είναι η καλύτερη μορφή νομίσματος αυτήν την περίοδο που διανύουμε. Η μεγαλύτερη παρανόηση στη ζωή μας είναι πως τα χρήματα φέρνουν τη γαλήνη. Νιώθω πως ισχύει το αντίθετο. Νομίζω πως το να έχει κανείς λιγότερα υλικά αγαθά και περισσότερο χρόνο είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια. Πέρα από την κάλυψη των βασικών αναγκών για καθαρό νερό, περίθαλψη και φαγητό, η μόνη πολυτέλεια που με ενδιαφέρει είναι η δυνατότητα να περνώ χρόνο με αυτούς που αγαπώ.

Τι σημαίνει για σένα διαφυγή κι ελευθερία;

Νομίζω πως η κουλτούρα μας αυτήν τη στιγμή εξαίρει τη διαφυγή. Ζούμε στα τηλέφωνά μας. Μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε τα πάντα. Μαθαίνουμε πως οτιδήποτε βλέπουμε στην οθόνη μας θα είναι πάντα καλύτερο από οποιοδήποτε μέρος στο οποίο βρισκόμαστε πραγματικά. Μου λείπουν οι μέρες που ταξιδεύαμε σε άλλες χώρες για να χαθούμε μέσα σε άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, να μάθουμε νέες γλώσσες και να βιώσουμε εμπειρίες χωρίς την ανάγκη να το μοιραστούμε. Έζησα στην Ελλάδα για περισσότερο από έναν χρόνο μεταξύ των γυρισμάτων των ταινιών Twilight, είχα έναν δάσκαλο που μου μάθαινε ελληνικά, ταξίδεψα στη χώρα κι έκανα νέους φίλους, έφαγα αυθεντικό ελληνικό φαγητό και ερωτεύτηκα τον πολιτισμό. Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο και να χαθούμε μέσα στη ζωή και τον πολιτισμό ξεφεύγοντας απ’ τα τηλέφωνά μας. Νομίζω πως θα ήμασταν πολύ περισσότερο παρόντες αν επικεντρωνόμασταν στο να ζούμε τη στιγμή και να είμαστε εκεί στις εμπειρίες που βιώνουμε αντί να τις καταγράφουμε για να τις μοιραστούμε.

H Nikki Reed μιλά στη Vogue Greece για τη ζωή δίπλα στη φύση-4
©Nikki Reed
4/4
Native Share

Τελευταία ερώτηση: Ξέρω ότι αγαπάς την Ελλάδα. Μπορείς να μας μιλήσεις για τη σχέση σου με τη χώρα μας; Ποια είναι τα αγαπημένα σου τοπία στην Ελλάδα;

Μου λείπει πάρα πολύ η Ελλάδα. Αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία κι έμαθα πάρα πολλά για τον εαυτό μου και το τι θέλω στη ζωή χάρη στον χρόνο που πέρασα εκεί. Λατρεύω τον τόπο, τους ανθρώπους, την ιστορία. Όσο ζούσα εκεί, έκανα σημαντικές αλλαγές που διαμόρφωσαν τον τρόπο που πορεύομαι στη ζωή. Άρχισα να θρέφομαι πιο υγιεινά, να εστιάζω σε απλά υλικά. Άρχισα να φροντίζω το σώμα μου και να ασχολούμαι με την άσκηση για πρώτη φορά στη ζωή μου. Ο χρόνος που πέρασα στην Ελλάδα λειτούργησε ως κίνητρο για να γίνω μια πιο συνειδητοποιημένη εκδοχή του εαυτού μου, πράγμα που με οδήγησε σε ένα μονοπάτι ακτιβισμού, υγείας και ευεξίας. Είμαι σίγουρη πως η παραμονή μου στη Ελλάδα συνέβαλε στο να γίνω αυτή που είμαι, καθώς και στη δημιουργία της επιχείρησής μου. Μου λείπει και ανυπομονώ να επιστρέψω μια μέρα και να δείξω στην κόρη μου την πανέμορφη Μεσόγειο Θάλασσα και όλες τις ομορφιές της χώρας σας.

Απόδοση: Νίνα Ζβε

Διαβάστε επίσης | 40 χρόνια Michael Kors με ένα λαμπερό πάρτι στο Μιλάνο

MHT