η-ευρωπαία-επίτροπος-margrethe-vestager-στη-vogue-greece-σεπτεμ-285020

Η Vogue Greece Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με την Καθημερινή, είναι αφιερωμένη στις δυναμικές γυναίκες που δεν γνωρίζουν από στερεότυπα, κυνηγούν τα όνειρά τους ακόμα και αν χρειάζεται να σπάσουν γυάλινες οροφές. Ανάμεσά τους η σταρ Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager, που οδηγεί σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα-προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Η πολιτική ήρθε στη ζωή της σχεδόν κατά λάθος όπως αποκαλύπτει στη Vogue Greece Σεπτεμβρίου και την Έλις Κις. “Ως οικονομολόγος, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πώς δεν θα αφήσουμε τεράστιο βάρος στην επόμενη γενιά. Πώς θα εξασφαλίσουμε ότι στο μέλλον η κοινωνία μας θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, ώστε να συνεχίσουμε να φροντίζουμε εκείνους που έχουν ανάγκη. Γιατί, πράγματι, μια κοινωνία κρίνεται από το πώς φροντίζει τους πιο ευάλωτους πολίτες της. Σκοπός μου ήταν πάντα η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών και έτσι η επαγγελματική εξειδίκευσή μου έδεσε με τον πολιτικό διάλογο”. Η Margrethe Vestager δεν παραλείπει να μιλήσει και για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και κατά πόσο έχει επιτευχθεί η ισότητα των φύλων. “Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που αλλάζει πολύ αργά. Μια πρόσφατη σημαντική εξέλιξη είναι, πιστεύω, το δικαίωμα της γονεϊκής άδειας για τον πατέρα, που πλέον μπορεί να πει «επιτέλους», είναι όμως καλό και για τις γυναίκες, καθώς αποτελεί ένα σημείο εκκίνησης για τους δύο να οικοδομήσουν μια ισορροπημένη ζωή στο σπίτι και στην εργασία. Όμως, όταν μιλάμε για ισότητα σε ηγετικές θέσεις, στην εργασία και στις αποδοχές, η πρόοδος είναι πολύ μικρή. Και παρατηρώ ότι αυτή έρχεται μόνο όταν υπάρχει ισχυρή δέσμευση και δράση”.

Διαβάστε την συνέντευξη της Margrethe Vestager στη Vogue Greece Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με την Καθημερινή.

MHT