η-πρωθυπουργός-της-εσθονίας-kaja-kallas-στη-vogue-greece-284911

Γυναίκες που έσπασαν τις προκαταλήψεις κυνηγώντας τους στόχους τους και έγιναν πηγή έμπνευσης. Αυτές οι γυναίκες φιλοξενούνται στη Vogue Greece Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με την Καθημερινή. Στις σελίδες του νέου τεύχους ανακαλύπτουμε την συνέντευξη της πρωθυπουργού της Εσθονίας Kaja Kallas, μια γυναίκα με σοβαρό επαγγελματικό background εκτός πολιτικής και δεκατέσσερα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα, εταίρος σε δύο από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Εσθονίας, μέλος του εσθονικού Κοινοβουλίου και του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, σύμβουλος επιχειρήσεων. Ωστόσο αντιμετώπισε την αμφιβήτηση και την κριτική λόγω του φύλου και της εμφάνισής της.

“Στην αρχή της πρωθυπουργικής θητείας μου, ακόμη και οι υποστηρικτές μου μου έλεγαν να πάρω βάρος, να κόψω τα μαλλιά μου, να φοράω κοστούμια και γυαλιά, να μιλάω με χαμηλότερο τόνο – αντιλήφθηκα ότι μου έλεγαν να δείχνω, να μιλάω και να συμπεριφέρομαι σαν άνδρας, αλλά το θέμα είναι ότι δεν είμαι άνδρας και ήμουν ανέκαθεν αρκετά θηλυκή, μου άρεσαν τα φορέματα. Αποφάσισα ότι δεν θα αλλάξω, εξακολουθώ να φοράω φορέματα και έχω μόνο δύο παντελόνια για όταν χρειάζεται να παρίσταμαι σε στρατιωτικές εκδηλώσεις. Ο καλός πολιτικός δεν είναι θέμα φύλου – έχουμε διαφορετικές εμπειρίες ζωής μεταξύ μας και, προκειμένου να έχουμε ισορροπία στις αποφάσεις, καλό είναι να υπάρχει ισορροπία και στην εκπροσώπησή μας”, περιγράφει στη Vogue Greece Σεπτεμβρίου. Ποιο θεωρεί το μεγαλύτερο επίτευγμά της κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής της θητείας; “Αυτό για το οποίο είμαι πραγματικά πολύ περήφανη είναι που καταφέραμε να υπερψηφιστεί η νομοθεσία περί ισότητας στον γάμο. Είναι σημαντικό να έχουν όλοι οι πολίτες ίσα δικαιώματα – δεν ήταν εύκολο να το πετύχουμε, αλλά σταθήκαμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, καθώς τα επιχειρήματα εναντίον της ισότητας στον γάμο είναι ουσιαστικά κενά”.

Διαβάστε την συνέντευξη της Πρωθυπουργού της Εσθονίας Kaja Kallas στη Vogue Greece Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με την Καθημερινή.

MHT