vogue-greece-σεπτεμβρίου-6-προσωπικότητες-της-τέ-239595
©PHOTOGRAPHER: YIORGOS KAPLANIDIS @ THIS IS NOT ANOTHER AGENCY

Η Vogue Greece Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου με την Καθημερινή, είναι αφιερωμένη στην αγάπη, την οικειότητα, τα συναισθήματα και την απουσία όλων αυτών από τη ζωή μας. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αναλαμβάνει τριπλό ρόλο-έκπληξη, καθώς φωτογραφίζει και σκηνοθετεί μια ερωτική ιστορία, ενώ πρωταγωνιστεί και στο εξώφυλλο μαζί με το τοπ μόντελ Sara Grace Wallersted.

Η Vogue Greece Σεπτεμβρίου ζήτησε από έξι ξεχωριστές προσωπικότητες της τέχνης να μοιραστούν τις σκέψεις τους για τον έρωτα, εξερευνώντας τον ρόλο του στη ζωή τους, την δύναμη που δίνει το φως της αγάπης, τον πόνο που αναπόφευκτα μπορεί να συνοδεύει το τέλος.

Vogue Greece Σεπτεμβρίου: 6 προσωπικότητες της τέχνης μιλούν για τη δύναμη του έρωτα-1
©PHOTOGRAPHER: YIORGOS KAPLANIDIS @ THIS IS NOT ANOTHER AGENCY

Η Θέμις Μπαζάκα θυμάται ακόμα το εκρηκτικό συναίσθημα του αμοιβαίου έρωτα. “Νομίζω ότι οι άνθρωποι πια δεν ξέρουν τι είναι έρωτας. Νιώθουν έναν ενθουσιασμό και τον ονομάζουν έρωτα. Έρωτας είναι να έχει γίνει η πρώτη ένωση και, αφού δεις ότι ταιριάζουν τα κορμιά, τα μυαλά, τα γέλια, ο τρόπος ζωής, να μπορείς να απολαμβάνεις, να έχεις αισιοδοξία μέσα σου, να βλέπεις μια άλλη διάσταση στη ζωή. Το χειρότερο είναι να χωρίσεις ενώ είσαι ακόμη ερωτευμένος. Τι αφήνει αυτό πίσω του; Πώς διαχειρίζεσαι τον επόμενο έρωτα; Μαζεύεσαι, αλλάζεις…”.

Vogue Greece Σεπτεμβρίου: 6 προσωπικότητες της τέχνης μιλούν για τη δύναμη του έρωτα-2
©PHOTOGRAPHER: YIORGOS KAPLANIDIS @ THIS IS NOT ANOTHER AGENCY

Η Λένα Κιτσοπούλου δεν φοβάται τα άκρα και την υπερβολή, ερωτεύεται με ορμή, όπως ακριβώς και στα έργα της. “Δεν θα μπορούσα να είμαι άλλος άνθρωπος στη γραφή και άλλος στη ζωή. Όπως γράφω, έτσι ερωτεύομαι, οπότε καταλαβαίνεις γιατί οι άνθρωποι έτρεχαν μακριά. Χαχαχα! Τους κυνηγούσαν μάλλον να τους φάνε τα τρομαχτικά μου λόγια περί απόλυτου έρωτα. Ελπίζω να τρέχουν ακόμα, γιατί τα εννοούσα όλα”, απαντά στις ερωτήσεις της Vogue Greece.

Vogue Greece Σεπτεμβρίου: 6 προσωπικότητες της τέχνης μιλούν για τη δύναμη του έρωτα-3
©PHOTOGRAPHER: YIORGOS KAPLANIDIS @ THIS IS NOT ANOTHER AGENCY

Η τραγουδοποιός Παυλίνα Βουλγαράκη έχει βιώσει και την σκοτεινή πλευρά του έρωτα. Επιλέγει όμως να κοιτάζει προς το φως και να ονειρεύεται. “Το να ζηλεύει κάποιος πολύ, να ενοχλείται όταν γελάς με κάποιον άλλον, να ταράζεται αν μιλάς μαζί του και μετά να σου κάνει μούτρα και ψυχολογικό πόλεμο, να σε βάζει να τον πείσεις ότι μόνο μ’ εκείνον είσαι καλά. Αυτό δεν είναι αγάπη. Η σωματική βία δεν είναι με κανέναν τρόπο αγάπη. Δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε”, περιγράφει στη Vogue Greece Σεπτεμβρίου.

Vogue Greece Σεπτεμβρίου: 6 προσωπικότητες της τέχνης μιλούν για τη δύναμη του έρωτα-4
©PHOTOGRAPHER: YIORGOS KAPLANIDIS @ THIS IS NOT ANOTHER AGENCY

Η Ελένη Ράντου ανακάλυψε πώς έμαθε να αγαπά και την κάθε πλευρά του εαυτού της. “Ουσιαστικά αγαπάω πολύ τη ζωή. Γι’ αυτό τρέμω τον θάνατο. Θυμάμαι μια φορά, πολύ οριακή, που βρέθηκα σ’ ένα νοσοκομείο κι ένιωθα ότι θα πεθάνω. Δεν μπορούσα ν’ ανασάνω, με φόρτωναν φάρμακα, τίποτα. Κάποια στιγμή, κατά το ξημέρωμα, λέω στον εαυτό μου: “Φύγε, ρε, τώρα! Έχεις ζήσει τόσο ωραία πράγματα, έχεις ερωτευτεί, έχεις αγαπήσει, έχεις κάνει παιδί, έχεις τον άνθρωπό σου, έχεις φύγει από το Αιγάλεω και έχεις ανοίξει τα φτερά σου, έχεις ξεπεράσει τις προδιαγραφές σου, έχεις σπουδάσει, κάνεις τη δουλειά που σου αρέσει. Είσαι τόσο πλήρης. Και να φύγεις τώρα, είσαι γεμάτη!” Σε πέντε λεπτά είχα συνέλθει”.

Vogue Greece Σεπτεμβρίου: 6 προσωπικότητες της τέχνης μιλούν για τη δύναμη του έρωτα-5
©PHOTOGRAPHER: YIORGOS KAPLANIDIS @ THIS IS NOT ANOTHER AGENCY

Η Γιούλικα Σκαφιδά επέλεξε να γράψει μια ιστορία στη Vogue Greece Σεπτεμβρίου, αφιερωμένη στους δύσκολους έρωτες που δεν μπόρεσαν να ανθίσουν όχι επειδή δεν είχαν φλόγα, αλλά επειδή δεν το επέτρεψαν τα ταμπού της κοινωνίας. “Οι άνθρωποι που ζουν αυτούς τους έρωτες είναι σαν μέρος ενός πειράματος που θα πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να λειτουργήσει, πως μπορεί να πετύχει, αλλιώς θα μείνει για πάντα στο σκοτάδι. Είναι ωραίο να νιώθεις πως μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, είναι όμορφο να δίνεις το παράδειγμα, να δίνεις δύναμη και θάρρος στις άλλες διαφορετικές σχέσεις για να τα καταφέρουν. Είναι όμως και κάποιες μέρες που θα ήθελε να είναι όλα λίγο πιο απλά”, αφηγείται.

Vogue Greece Σεπτεμβρίου: 6 προσωπικότητες της τέχνης μιλούν για τη δύναμη του έρωτα-6
©PHOTOGRAPHER: YIORGOS KAPLANIDIS @ THIS IS NOT ANOTHER AGENCY

Η Amalia & The Architects βρήκε τη δύναμη να πιστέψει στον εαυτό της και να υποστηρίξει ανοιχτά πώς νιώθει αναφορικά με το φύλο και τη σεξουαλικότητά της. «Ποτέ δεν ένιωσα ούτε 100% άντρας ούτε 100% γυναίκα». «Αν έπρεπε να αυτοπροσδιοριστώ, θα έλεγα ότι νιώθω ένα μη δυαδικό άτομο. Είμαι σε μια μεταβατική περίοδο που αρχίζω να βρίσκω τον εαυτό μου, να νιώθω καλύτερα με το σώμα μου, αν και ακόμα έχω αρκετά ερωτηματικά”.

Διαβάστε ολόκληρες τις συνεντεύξεις στη Vogue Greece Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου με την Καθημερινή.