οι-βάσεις-που-υπόσχονται-να-κάνουν-την-t-186259

Αφού η τηλεόρασή σου αναπόφευκτα θα γίνει μέρος της διακόσμησης του χώρου, γιατί να μην της δώσεις λίγη παραπάνω φινέτσα ώστε να ταιριάξει καλύτερα; Είτε τοποθετείται σε έπιπλο είτε ενσωματώνεται στο χώρο με κάποιο άλλο τρόπο, είναι βέβαιο πως θα κεντρίσει τα βλέμματα ακόμη κι όταν δε χρησιμοποιείται λόγω όγκου και σχεδιασμού. Οπότε, γιατί να μην ταιριάξει τέλεια στο χώρο και να συμβάλλει στην αισθητική του, ακόμη κι όταν δε βρίσκεται σε λειτουργία;

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Φυσικά, με μια βάση στήριξης. Οι βάσεις τοποθετούνται σε τοίχο, οροφή ή δάπεδο κι έτσι μπορείς να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα για το χώρο σου και να βελτιώσεις τόσο την αισθητική του όσο και την πρακτικότητα – μια βάση μπορεί να βοηθήσει πολύ στο πώς παρακολουθείς τηλεόραση και να σε γλιτώσει από άλλες διαμορφώσεις του χώρου ή των επίπλων. Για να μην ψάξεις πολύ, παραθέτουμε παρακάτω μερικά μοντέλα και πώς μπορείς να τα ταιριάξεις στο χώρο για να φαντάζεσαι παράλληλα τη βάση στο δικό σου σπίτι.

Διακόσμησε τον τοίχο σου, με την τηλεόρασή σου!

Οι βάσεις που υπόσχονται να κάνουν την TV σας να μοιάζει με…”έργο τέχνης”-1
©Press
1/6
Native Share

Καμιά φορά, βολεύει περισσότερο από κάθε έπιπλο η τοποθέτηση της τηλεόρασης επάνω στον τοίχο, απελευθερώνοντας το χώρο για να τοποθετήσεις οτιδήποτε άλλο θελήσεις ή να τον αφήσεις εντελώς κενό χωρίς να έχεις το φόβο κάποιος να ρίξει την τηλεόραση. Με μια επιτοίχια βάση, κερδίζεις σταθερότητα και ασφάλεια, εξοικονομείς χώρο και παράλληλα ενδεχομένως κερδίζεις σε ευελιξία – ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξεις.

Για παράδειγμα, η βάση TurboX LD-100 είναι η πλέον απλή βάση, καθώς τοποθετείται στον τοίχο με βίδες και παραμένει σταθερή, σχεδόν κάνοντας την τηλεόρασή σου ένα με τον τοίχο πίσω της – απέχει μόλις 1.3mm. Μπορεί να υποστηρίξει πλήθος τηλεοράσεων οπότε ακόμη κι αν μελλοντικά αναβαθμίσεις, πιθανότατα δε θα χρειαστεί να αλλάξεις και βάση. Προτείνεται για χώρους όπου δε γίνονται συχνές αλλαγές στα έπιπλα του καθιστικού, μιας και είναι εντελώς σταθερή οπότε πρέπει να την τοποθετήσεις σε σημείο που βολεύει όσους κάθονται.

Οι βάσεις που υπόσχονται να κάνουν την TV σας να μοιάζει με…”έργο τέχνης”-2
©Press
2/6
Native Share

Αν θέλεις κάτι πιο ευέλικτο, δηλαδή μιας παρόμοιας λογικής βάση που όμως αλλάζει θέση, τότε μην κοιτάξεις παραπέρα από την TurboX DBL-400, μια στιβαρή βάση που κρατάει με ασφάλεια την τηλεόραση στον τοίχο, αλλά ο διπλός βραχίονας τής επιτρέπει να προσαρμόζεται σε δύο επίπεδα. Αρχικά, μπορείς να τραβήξεις την τηλεόραση προς τα έξω μέχρι το τέρμα του βραχίονα ή να τον διπλώσεις στον εαυτό του ώστε να μην εξέχει τόσο. Έπειτα, μπορείς να στρίψεις την άκρη του αριστερά ή δεξιά για να αλλάξεις εντελώς τη γωνία θέασης και μπορεί επίσης να αλλάξει κλίση ώστε να «κοιτάζει» ψηλά ή χαμηλά. Με λίγα λόγια, μπορείς να την κάνεις ένα με τον τοίχο όταν δε χρησιμοποιείται (ή αν απλά σε βολεύει) κι όποτε χρειαστεί να αλλάξει θέση, μπορείς εύκολα να την τραβήξεις έξω και να την προσαρμόσεις.

Οι βάσεις που υπόσχονται να κάνουν την TV σας να μοιάζει με…”έργο τέχνης”-3
©Press
3/6
Native Share

Υπάρχει βέβαια και μια βάση που όχι απλά γλιτώνει χώρο, αλλά δημιουργεί και περισσότερο. Η Harman Kardon SoundXtra Cantilever Mount Citation Bar είναι επιτοίχιας τοποθέτησης και διαθέτει σύστημα διπλού βραχίονα για να έχεις απόλυτη ελευθερία κινήσεων αλλά διαφέρει σε ένα βασικό σημείο. Στο κάτω μέρος, δηλαδή κάτω από εκεί που θα βρίσκεται η τηλεόραση, υπάρχει υποδοχή για Citation soundbar της εταιρείας κι έτσι μπορείς να συνοδεύσεις την τηλεόρασή σου με δυνατό ήχο χωρίς να έχεις σε άλλη θέση την ηχόμπαρα – ξέχασε τα καλώδια ή οποιοδήποτε έπιπλο μπορεί να χρειαζόταν για την τοποθέτησή της χωρίς να ξεχάσεις τις φοβερές επιδόσεις της.

Φτιάξε μια… οικιακή πινακοθήκη!

Ίσως δε θέλεις να τρυπήσεις τον τοίχο, ίσως αλλάζεις συχνά διαρρύθμιση στο χώρο… ή μήπως πάντα πίστευες πως η τηλεόρασή σου μπορεί να μοιάζει με έργο τέχνης στο σαλόνι σου; Σε κάθε μια από τις τρεις περιπτώσεις, οι βάσεις δαπέδου TurboX Floor θα σου φανούν ιδανικές. Εκ πρώτης όψεως, θα μπορούσε να τις παρομοιάσει κανείς με καβαλέτο για πίνακα, πάνω στο οποίο κάθεται η τηλεόρασή σου – η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ. Η τηλεόραση δεν κάθεται απλώς πάνω στη βάση αλλά βιδώνει πάνω σε ειδικά σχεδιασμένα αλουμίνια στήριξης, όπου παραμένει με ασφάλεια και δεν υπάρχει φόβος να πέσει ακόμη και κατά τη μεταφορά της βάσης.

Οι βάσεις που υπόσχονται να κάνουν την TV σας να μοιάζει με…”έργο τέχνης”-4
©Press
4/6
Native Share

Η TurboX Floor 10 έχει τρία πόδια και λαιμό, πάνω στον οποίο βρίσκονται τα αλουμίνια στήριξης όπου βιδώνει η τηλεόραση. Αν θέλεις κάτι λίγο διαφορετικό, τότε η TurboX Floor 20 πιθανώς να σε καλύψει, καθώς αντί για τρία πόδια και λαιμό χρησιμοποιεί σχεδιασμό τεσσάρων ποδιών και πάνω στα διπλά πλαϊνά βρίσκονται τα αλουμίνια στήριξης που καλύπτουν από άκρη σε άκρη το πλάτος της βάσης. Στο ένα πόδι έκαστης βάσης βρίσκονται πιαστράκια καλωδίων ώστε όταν καταλήξεις στη διαρρύθμιση, να κουμπώσεις τα καλώδια εκεί και να γίνουν… αόρατα αντί να κρέμονται πίσω από την τηλεόραση.

Οι βάσεις που υπόσχονται να κάνουν την TV σας να μοιάζει με…”έργο τέχνης”-5
©Press
5/6
Native Share

Μια ακόμη επιλογή με παρόμοιο σχεδιασμό είναι η One For All OFAWM7472, η οποία υιοθετεί σχεδιασμό τριπόδου και μπορεί να υποστηρίξει πλήθος τηλεοράσεων. Μπορεί επίσης να προσαρμοστεί σε ένα βαθμό, επιτρέποντας την αυξομείωση ύψους για να έχεις την τηλεόραση στο επιθυμητό ύψος χωρίς κόπο. Αυτό που απευθείας θα παρατηρήσεις κοιτώντας τη όμως, είναι η θέση για soundbar που βρίσκεται χαμηλά, συγκεκριμένα μια θέση που μπορεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε soundbar μιας κι ο σχεδιασμός της είναι αρκετά ανοιχτός για να έχεις την ελευθερία να τη χρησιμοποιήσεις όπως σε βολεύει.

Αν αντί για το δάπεδο θέλεις να αξιοποιήσεις το ταβάνι, με σκοπό να αφήσεις ελεύθερο το πεδίο και να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα στο περπάτημα, τότε η TurboX Ceiling είναι η βάση που ψάχνεις. Μοντέρνα αισθητική και σχεδιασμός που εστιάζει στην ανάδειξη της τηλεόρασης κι όχι της βάσης, ο οποίος μάλιστα είναι ιδιαίτερα πρακτικός για καθημερινή χρήση. Διαθέτει πολλαπλά επίπεδα ρύθμισης ύψους κι έπειτα μπορεί να περιστραφεί στον οριζόντια άξονα αλλά και να πάρει κλίση, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να τη ρυθμίσεις ακριβώς στο σημείο που βολεύει για να παρακολουθείς με άνεση.

Οι βάσεις που υπόσχονται να κάνουν την TV σας να μοιάζει με…”έργο τέχνης”-6
©Press
6/6
Native Share

Στο λαιμό της βρίσκεται επίσης σύστημα οργάνωσης καλωδίων για να μην κρέμονται και χαλούν την αισθητική αλλά και για να μην μπαίνουν εμπόδιο στη χρήση, δηλαδή κατά την αλλαγή θέσης. Έτσι, η τηλεόρασή σου θα βρίσκεται… στον αέρα με ασφάλεια και θα δείχνει εντυπωσιακή, μιας και ένας τέτοιος τρόπος τοποθέτησης στο χώρο θα σου δώσει την ευελιξία να κάνεις περισσότερα με όσα βρίσκονται γύρω από τη βάση χωρίς τον περιορισμό ενός επίπλου τηλεόρασης.

MHT