Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock

Συνταγές: Μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο για να απολαύσετε σήμερα

Μια νόστιμη συνταγή με πρωταγωνιστή το μπρόκολο που θα γίνει σίγουρα το νέο comfort food σας.

Spaghetti with broccoli: Όταν σκεφτόμαστε το μπρόκολο σαν υλικό μπορεί να μην μας ταιριάζει απόλυτα σε μια μακαρονάδα. Ωστόσο το συγκεκριμένο λαχανικό εκτός από πολύ θρεπτικό καθώς περιέχει άφθονη ποσότητα πρωτεΐνης είναι και πολύ γευστικό. Στην παρακάτω συνταγή πρωταγωνιστεί το μπρόκολο και είναι ιδανική εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα με ζυμαρικά. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!


©Unsplash

Μακαρονάδα με μπρόκολο

Συστατικά (για 4-6 άτομα)

-1 μεγάλη δέσμη μπρόκολο, περίπου 450 γραμμάρια
-500 γραμμάρια ζυμαρικά της αρεσκείας σας
-60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο
– αλάτι και μαύρο πιπέρι
-120 ml φρέσκιας κρέμας
-115 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Παρασκευή

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά έτσι ώστε να γίνει al dente. Αφαιρέστε το με ένα κουτάλι και αφήστε το στην άκρη. Κρατήστε το ίδιο νερό για το μαγείρεμα των ζυμαρικών. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, έτσι ώστε να βγουν επίσης al dente. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε το να ροδίσει για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε το μπρόκολο και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε την κρέμα και μαγειρέψτε για 15 δευτερόλεπτα πριν την αφαιρέσετε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να βγει μια κρεμώδης σάλτσα. Προσθέστε τη σάλτσα στα ζυμαρικά μαζί με λίγο νερό και μαγειρέψτε τα μέχρι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά για 1 έως 2 λεπτά το πολύ. Τέλος, προσθέστε την παρμεζάνα πριν σερβίρετε και απολαύστε τα όσο είναι ζεστά.

Διαβάστε επίσης | Spaghetti al pomodoro: Η αυθεντική συνταγή για πεντανόστιμα ζυμαρικά

Scroll to Top