Από τη μια τα διατροφικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, από την άλλη η δυνατότητα να έχουμε, χάρη στο διαδίκτυο, άμεση πρόσβαση στη γνώση ήταν οι κυριότεροι παράγοντες που ώθησαν το καταναλωτικό κοινό βαθμηδόν να ωριμάσει. Έτσι σημαντική του μερίδα εστιάζει πλέον στις πραγματικές ανάγκες και επιλέγει τρόφιμα που ωφελούν την υγεία του. Στο έντονα ανταγωνιστικό τοπίο της εποχής, διαπρέπουν οι εταιρείες που υιοθετούν την καινοτομία και διαθέτουν το χάρισμα του να προσαρμόζονται ταχύτατα στις νέες, απαιτητικές συνθήκες.
Από τις δεκάδες νέες υγιεινές τάσεις που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα επιλέξαμε εκείνες που φαίνεται ότι, με αφετηρία το 2020, θα μονοπωλήσουν μελλοντικώς το ενδιαφέρον μας:
1. “Γάλα” βρώμης
Μια δεκαετία πριν, ως μόνες εναλλακτικές στο ζωικό γάλα κυκλοφορούσαν το, συνήθως υπερβολικά γλυκό, «γάλα» ρυζιού και εκείνο που παράγεται από σόγια, το οποίο για αρκετούς είναι κάπως δύσπεπτο. Τα τελευταία χρόνια έγινε πολύ δημοφιλές το «γάλα» αμυγδάλου, λόγω κυρίως της σπουδαίας γεύσης και κρεμώδους υφής του. Στην κορυφή, όμως, της δημοφιλίας βρίσκεται τώρα εκείνο της βρόμης που διαθέτει μερικά ακαταμάχητα πλεονεκτήματα: η περίπτωση του να έχει κανείς δυσανεξία ή αλλεργία στην βρόμη είναι σπανιότατη καθώς μάλιστα δεν περιέχει γλουτένη, ενώ στη γεύση και τον τρόπο που αφρίζει μοιάζει πολύ με το αγελαδινό γάλα, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα κατάλληλο για την παρασκευή του vegan latte καφέ. Προτιμήστε καλύτερα το σκέτο, καθώς οι εκδοχές με γεύσεις κατά κανόνα περιέχουν αρκετή ζάχαρη.
