Η Simone Rocha μπορεί να είναι γνωστή για τις ρομαντικές δημιουργίες της, αλλά όπως αποδεικνύεται, το ταλέντο και η δημιουργικότητα της, την ακολουθούν και στην κουζίνα. Η γνώστη σχεδιάστρια αποκάλυψε στην Vogue, ότι η γιαγιά της είχε μια φόρμα για κέικ σε σχήμα καρδιάς, την όποια και χρησιμοποιούσε για να φτιάχνει ξεχωριστά γλύκα για την οικογένεια και τους φίλους της. Από εκεί εμπνεύστηκε να πάρει ένα παρόμοιο ταψί, το οποίο τώρα χρησιμοποιεί για ειδικές περιστάσεις, όπως τα γενέθλια της μητέρας και της κόρης της, και φυσικά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Pro Tip: «Βεβαιωθείτε ότι τα αυγά και το βούτυρό είναι σε θερμοκρασία δωματίου!».
Η συνταγή της Simone Rocha για Valentine’s Day cake
Συστατικά
9 oz αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη 4 αυγά 1/4 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα 1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας baking powder 1/2 κ.γ. αλάτι 5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της επιλογής σας 4 φλιτζάνια φρέσκα σμέουρα 8 oz σαντιγί
– Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμά
Παρασκευή
Βουτυρώνουμε 2 φόρμες για κέικ σε σχήμα καρδιάς. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα σταθερά υλικά (αλεύρι, baking powder). Σιγά σιγά τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Χύνουμε το μείγμα στα ταψιά και ψήνουμε στους 350 ° F, για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Στη συνέχεια απλώνουμε πρώτα τη μαρμελάδα, μετά τα σμέουρα και τέλος τη σαντιγί στη βάση του ενός κέικ και προσθέτουμε το δεύτερο κέικ από πάνω. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Διαβάστε επίσης | Σας αρέσει το κέικ καρότου; Αυτή είναι η vegan συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε