ονειρεμένοι-γάμοι-2020-tι-αλλάζει-στη-μετά-c-145386

Η πρόβα νυφικού είχε ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου. Λίγες ημέρες πριν από το lockdown, τα προσκλητήρια ήταν ήδη έτοιμα για αποστολή, ενώ οι περισσότερες οργανωτικές λεπτομέρειες για το «δικό μας» event του καλοκαιριού είχαν συζητηθεί και τακτοποιηθεί. Σε λίγες ημέρες από σήμερα, με αεροπλάνα και βαπόρια, από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό όπου κάποιες από την παρέα ζουν τα τελευταία χρόνια, θα συναντιόμασταν στην Τζια για τον γάμο της καλύτερής μας φίλης. Το zoom meeting με τη νύφη λίγο πριν από το Πάσχα ήταν αυτό που μας επανέφερε στην COVID-19 πραγματικότητα: «Πάμε για αναβολή, δεν έχει νόημα», μας είπε. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι τα πράγματα τον Ιούνιο και το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να μην καταφέρουν να έρθουν ούτε οι μισοί». Ο γάμος της φίλης μας αναβλήθηκε για το 2021, είναι όμως πολλά τα γαμήλια events που παραμένουν σε αναμονή για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Η βραβευμένη wedding planner Αναΐς Ευριπιώτη, ιδρύτρια της λα φετ/la fête, λύνει τις απορίες μας.

Ονειρεμένοι γάμοι 2020: Tι αλλάζει στη μετά COVID-19 εποχή;-1
©Kim Powell
1/7
Native Share

Tι αλλάζει φέτος στους ονειρεμένους γάμους; Για τους ξένους ή για τους Έλληνες του εξωτερικού που επρόκειτο να παντρευτούν στην Ελλάδα αλλάζει σίγουρα η ημερομηνία στο προσκλητήριο και το 2020 γίνεται 2021, καθώς η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που προκάλεσε η πανδημία τους ανάγκασε να αναβάλουν τον γάμο τους για την επόμενη χρονιά. Συνεπώς θα γίνει ο ονειρεμένος γάμος τους αλλά… του χρόνου!

Ονειρεμένοι γάμοι 2020: Tι αλλάζει στη μετά COVID-19 εποχή;-2
©polkadot photojournalism
2/7
Native Share

Για τα ζευγάρια που ζουν στην Ελλάδα το πλήγμα είναι μικρότερο, καθώς οι περισσότεροι γάμοι απλώς αναβλήθηκαν για το τέλος του καλοκαιριού ώστε να υπάρχει ένα πιο σαφές πλαίσιο. Τόσο οι επαγγελματίες όσο και τα ίδια ζευγάρια είναι πρόθυμοι να υλοποιήσουν τους γάμους τηρώντας τις οδηγίες που θα δοθούν. Το στήσιμο των τραπεζιών και οι αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να αλλάξουν άλλα η διάθεση για πάρτι και τα χαμόγελα πίσω από τις μάσκες θα παραμείνουν ίδια. Το μόνο που θα αφήσουμε φέτος είναι τα μπλουζ, τα εγκάρδια φιλιά και τις αγκαλιές…

Ονειρεμένοι γάμοι 2020: Tι αλλάζει στη μετά COVID-19 εποχή;-3
©Theodoros Chliapas
3/7
Native Share

Πόσο νερό θα χρειαστεί να βάλουν στο κρασί τους τα ζευγάρια που παντρεύονται τον Σεπτέμβριο; Ο Σεπτέμβριος δείχνει να είναι ένας μήνας που θα βρίσκεται πιο κοντά στην προηγούμενη πραγματικότητα. Χωρίς να έχουν ακόμα δοθεί ξεκάθαρες οδηγίες, θεωρούμε πως όλα θα έχουν ομαλοποιηθεί. Εάν είσαι κάτοικος Ελλάδας, δεν θα χρειαστεί να βάλεις πολύ νερό στο κρασί σου. Ίσως δεν θα έχεις κοντά κάποια αγαπημένα πρόσωπα από το εξωτερικό που θα αποφύγουν να ταξιδέψουν. Ίσως αποφασίσεις να μειώσεις τη λίστα καλεσμένων. Ίσως χρειαστεί να μπουν στην εκκλησία μόνο οι κοντινοί σου συγγενείς και οι κουμπάροι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσεις στη διακόσμηση του τραπεζιού αντισηπτικά. Όπως και να έχει, θεωρούμε πως οι γάμοι του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου δεν πρέπει να αναβληθούν.

Ονειρεμένοι γάμοι 2020: Tι αλλάζει στη μετά COVID-19 εποχή;-4
©artecinematica
4/7
Native Share

Στην περίπτωση των γάμων σε νησί, όπου και ειδικευόμαστε, θεωρούμε πως ελάχιστα πράγματα αλλάζουν καθώς οι τελετές πραγματοποιούνται ούτως ή άλλως σε εξωτερικό χώρο.

Ονειρεμένοι γάμοι 2020: Tι αλλάζει στη μετά COVID-19 εποχή;-5
©Nektarios Maniatis
5/7
Native Share

Μήπως τελικά η ακύρωση παραμένει η καλύτερη λύση; Όχι. Eάν σκέφτεσαι να παντρευτείς το 2021, παντρέψου το 2020 -και δεν αστειεύομαι! Δυστυχώς πολλοί, φοβούμενοι την εξέλιξη της κατάστασης, ακύρωσαν τον γάμο τους πολύ νωρίτερα. Τώρα λοιπόν που το πεδίο ξεκαθαρίζει, είναι ευκαιρία για τα ζευγάρια να βρουν διαθεσιμότητα αλλά και καλύτερες τιμές σε πολλές υπηρεσίες. Προλαβαίνουν εάν το έχουν πάρει απόφαση ότι θέλουν να παντρευτούν φέτος. Ειδικά εάν πρόκειται για μικρό γάμο, μπορεί να οργανωθεί εύκολα με τη διαδικασία fast track.

Ονειρεμένοι γάμοι 2020: Tι αλλάζει στη μετά COVID-19 εποχή;-6
©Theodoros Chliapas
6/7
Native Share

Να ξεκινήσω να οργανώνω από τώρα το γάμο μου για το καλοκαίρι του 2021; Θα δυσκολευτώ να βρω ημερομηνία και χώρο λόγω υψηλής ζήτησης;

Εάν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι γάμοι αναβλήθηκαν για το 2021 και τα Σαββατοκύριακα της σεζόν είναι μόλις 20, πρέπει να τρέξεις! Η συμβουλή μας είναι να σκεφτείς και την καθημερινή – μια ωραία λύση για να εξασφαλίσεις διαθεσιμότητα και ευελιξία σε όλα. Εάν θέλεις να παντρευτείς σε νησί, σίγουρα οι φίλοι και συγγενείς σου θα πάρουν άδεια οπότε τι μία μέρα τι δύο μέρες. Κάνε τη διαφορά!

Ονειρεμένοι γάμοι 2020: Tι αλλάζει στη μετά COVID-19 εποχή;-7
©Theodoros Chliapas
7/7
Native Share

Διαβάστε επίσης | Vintage Wedding: Ένας οδηγός για μοναδικά pre-loved νυφικά

MHT