αναβολή-και-για-το-met-gala-137677
©Getty Images

Το θέμα του είναι ο χρόνος, αυτός που τώρα παίρνει άλλη διάσταση. To Met Gala, η μεγάλη, ετήσια, θεματική φιλανθρωπική βραδιά της μόδας που φιλοξενεί κάθε χρόνο το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης, αναβάλλεται λόγω της πανδημίας. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης είχε τίτλο About Time: Fashion and Duration.

Το μουσείο, το οποίο κλείνει φέτος 150 χρόνιας λειτουργίας, έχει κλείσει τις πόρτες του από τις 13 Μαρτίου, καθώς δύο υπάλληλοι του διαγνώστηκαν ως φορείς του νέου κορωνοϊού.

Σε διαδικτυακή ανακοίνωση της, η οικοδέσποινα της βραδιάς, Anna Wintour, σημείωσε ότι τόσο η έκθεση όσο και η φιλανθρωπική βραδιά – προγραμματισμένη για τις 4 Μαΐου – δεν θα πραγματοποιηθούν στις αρχικές τους ημερομηνίες.

To «κόκκινο χαλί» της μόδας, το Met Gala σηματοδοτεί την πρεμιέρα της μεγάλης ετήσιας έκθεσης του Costume Institute του Metropolitan Museum. Οι τελευταίες δύο εκθέσεις που οργανώθηκαν ήταν το Camp: Notes on Fashion (2019) και το Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination (2018). To 2016, το Met Gala «πρωταγωνίστησε» στο ντοκιμαντέρ του Andrew Rossi, The First Monday in May.

Στο μεταξύ, η έκθεση About Time θα εστιάσει στο θέμα του χρόνου στη μόδα, παρουσιάζοντας εκθέματα από τις συλλογές του Costume Institute που θα καλύπτουν τα 150 χρόνια της ιστορίας του μουσείου. Σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης, Andrew Bolton, η έκθεση «φαντάζεται ξανά την ιστορία της μόδας ως διαιρεμένη, διακεκομμένη και ετερογενή».

MHT