η-σοφία-κοκοσαλάκη-έφυγε-από-τη-ζωή-115523
©Paul Morigi / Getty Images / Ideal Image

Η σχεδιάστρια ρούχων και κοσμημάτων που κατάφερε να εδραιωθεί στον διεθνή χώρο της μόδας, ενώ οι bespoke δημιουργίες της έγιναν γνωστές για τη χειροποίητη φινέτσα και το εμπνευσμένο από την ελληνική αρχαιότητα στιλ τους. Η δημιουργική ταυτότητα της Σοφίας Κοκοσαλάκη, που ζούσε στο Λονδίνο, χτίστηκε πάνω σε τεχνικές ντραπέ, χειροποίητες λεπτομέρειες και αρχιτεκτονικές ματιές. Οι συλλογές της ήταν έντονα επηρεασμένες από την κρητική κληρονομιά και τον μινωικό πολιτισμό, ενώ οι δημιουργίες της έγιναν παγκοσμίως γνωστές με τον όρο «grecian chic».

Παράλληλα με την ανάπτυξη του δικού της οίκου, η Ελληνίδα σχεδιάστρια ανέλαβε σε διαφορετικές περιόδους την ιταλική εταιρία Diesel Black Gold, αλλά και την αναβίωση του ιστορικού γαλλικού οίκου Vionnet. Με τα μάτια όλου του κόσμου στραμμένα πάνω στις εντυπωσιακές δημιουργίες της, που έντυναν κατά καιρούς τις μεγαλύτερες σταρ του Χόλιγουντ όπως οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Κριστίνα Ρίτσι, Κέιτ Χάντσον, Νταϊάν Κρούγκερ, Κάμερον Ντίαζ και πολλές άλλες, η Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν μια από τις Ελληνίδες της οποίας η υπογραφή ήταν συνώνυμο της επιτυχίας.

Με τη δουλειά της να έχει φιλοξενηθεί στους μεγαλύτερους τίτλους περιοδικών μόδας, όπως η βρετανική αλλά και η γαλλική Vogue, η Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν μια πραγματική πρέσβειρα της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της από την ομάδα της Vogue Greece.

Διαβάστε επίσης | Remembering Sophia Kokosalaki: Συνέντευξη στον Filep Motwary

MHT