η-anna-wintour-μιλά-για-το-vogue-global-conversations-139692

Είναι απίστευτο πόσα πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν μέσα σε λίγες μέρες. Κάποια στιγμή την προηγούμενη εβδομάδα, (ο χρόνος κυλά πολύ αργά και πολύ γρήγορα ταυτόχρονα τον τελευταίο καιρό) μία ομάδα από Vogue editors σε όλο τον κόσμο είχαν την ιδέα για μία σειρά συζητήσεων – μέσω Zoom – σχετικά με το μέλλον της μόδας και της δημιουργικότητας. Αυτό συνέβη για τον απλό λόγο ότι αυτές οι συζητήσεις γίνονταν συνεχώς μέσω email, μηνυμάτων και τηλεφώνου. Όλοι όσοι μιλάγαμε προβληματίζονταν με τις ίδιες ερωτήσεις. Τι επιφυλάσσει το μέλλον; Πώς θα ανακάμψει η βιομηχανία μας; Και κυρίως – πώς μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο;

Φυσικά, η πανδημία επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στη βιομηχανία μας. Είναι ο λόγος που η αμερικανική Vogue δημιούργησε το Vogue/CFDA Fashion Fund και την πρωτοβουλία A Common Thread, με σκοπό την παροχή βοήθειας στα μέλη της αμερικανικής κοινότητας της μόδας που πλήττονται λόγω της κατάστασης.

Ωστόσο, όσο μεγάλα και αν είναι τα πλήγματα, είναι προφανές ότι δημιουργούνται ευκαιρίες. Όλοι μοιάζουν να συμφωνούν: Η μόδα πρέπει να αλλάξει. Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα μετά την κρίση – που θα επιστρέψουμε – πρέπει να έχουμε έναν στόχο: να είμαστε δυνατότεροι, πιο συνετοί και να θέτουμε τη βιωσιμότητα ως βασικό παράγοντα σε ό,τι κάνουμε.

Έτσι, στη λογική της (συγκρατημένης) αισιοδοξίας, είμαι ενθουσιασμένη που ανακοινώνω το Vogue Global Conversations, ένα τετραήμερο online event, που ξεκινά την Τρίτη 14 Απριλίου, και θα απαντήσει στις ερωτήσεις για το μέλλον της μόδας, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα runway shows και τη δημιουργικότητα. Κάθε συζήτηση, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν (οι εγγραφές είναι περιορισμένες, οπότε βιαστείτε!) θα συντονίζονται από κάποιον Vogue Εditor, συμπεριλαμβανομένων των Edward Enninful της British Vogue, Eugenia de la Torriente της Vogue España, Angelica Cheung της Vogue China κ.α. Οι καλεσμένοι μας είναι δυνατά ονόματα της βιομηχανίας: σχεδιαστές και επιχειρηματίες όπως Marc Jacobs, Kenneth Ize, Stella McCartney, Virgil Abloh, Cédric Charbit του Balenciaga και Pete Nordstrom. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θέτουν ήδη ερωτήσεις για το μέλλον της βιομηχανίας μας. Τι όμορφο που είναι να μπορούμε να τους δούμε να απαντούν όλοι μαζί.

Επίσης, θέλουμε να ξέρουμε τι σκέφτεστε εσείς. Οι συζητήσεις σχεδιάστηκαν έτσι, ώστε να έχουν αλληλεπίδραση – με την εγγραφή στο Zoom, οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους απευθείας στη Vogue. Η μόδα χαρακτηρίζεται συχνά ελιτιστική. Εμείς ξέρουμε ότι αυτή η κοινότητα είναι για όλους εμάς, και ότι μαζί με τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής κλίμακας.

Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να επενδύσει στην ελπίδα αυτή τη στιγμή. Είμαι σίγουρη ότι συζητήσεις όπως αυτές που ξεκινούν τώρα – και σχεδιάζουμε να διατηρήσουμε τουλάχιστον 3 από αυτές τις εκδηλώσεις τους επόμενους μήνες – είναι ο καλύτερος τρόπος για να γεννήσουμε την ελπίδα. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια για το τι βιώνει η μόδα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε να φανταζόμαστε τι θα έρθει στο μέλλον. Παρακαλώ ακολουθήστε μας σε αυτό.

Ο κύκλος των συζητήσεων θα γίνεται καθημερινά στο Zoom από τις 14 Απριλίου έως τις 17 Απριλίου στις 9 π.μ. Νέα Υόρκη (EST), 4 μ.μ Αθήνα (GMT+3). Τα κυριότερα σημεία της κάθε συζήτησης θα ανεβαίνουν αμέσως στις ιστοσελίδες όλων των Vogue.

Εγγραφείτε εδώ για το The Future of Creativity με τους Edward Enninful, Marc Jacobs και Kenneth Ize και για το The Future of Sustainability με τους Eugenia de la Torriente, Stella McCartney και Gabriela Hearst στις 14 Απριλίου στις 4 μ.μ.

Εγγραφείτε εδώ για το The Future of Fashion Shows με τους Nicole Phelps, Cedric Charbit, Olivier Rousteing και Natacha Ramsay-Levi στις 15 Απριλίου στις 4 μ.μ.

Εγγραφείτε εδώ για το The Future of E-Commerce με τους Angelica Cheung, Virgil Abloh, Stephanie Phair και Remo Ruffini στις 16 Απριλίου στις 4 μ.μ.

Εγγραφείτε εδώ για το The Future of Brick and Mortar με τους Emanuele Farneti, Vittorio Radice, Pete Nordstrom και Pierre-Yves Roussel στις 17 Απριλίου στις 4 μ.μ.

Read more at Vogue.com