ολυμπιακοί-αγώνες-2020-η-simone-biles-αποσύρεται-γι-187997
©Simone Biles/Instagram

Η Simone Biles μας υπενθύμισε πως ακόμα και οι κορυφαίοι Ολυμπιονίκες δεν είναι σούπερ ήρωες. Πολλές φορές ξεχνούν το σωματικό και ψυχικό πόνο, το τεράστιο βάρος που κουβαλούν στους ώμους τους, για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 του Τόκιο, μέχρι τώρα καταφέρνουν και αγγίζουν σημαντικά ζητήματα όπως η σεξουαλικοποίηση των γυναικών αθλητριών, αλλά και η ψυχική υγεία.

Η Simone Biles αφού αποχώρησε χθες λίγο πριν τον τελικό του ομαδικού γυναικών για λόγους ψυχικής υγείας, σήμερα ανακοινώθηκε πως δεν θα συμμετάσχει ούτε στον τελικό του σύνθετου ατομικού ενόργανης γυμναστικής.

View this post on Instagram

A post shared by Simone Biles (@simonebiles)

“Ναι, λέω να βάζουμε πρώτη την ψυχική υγεία, γιατί διαφορετικά δεν θα απολαμβάνουμε το άθλημά μας και θα έχουμε τις επιτυχίες που θέλουμε. Άρα, δεν πειράζει κάποιες φορές να απέχουμε από μεγάλους διαγωνισμούς για να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας. Αυτό δείχνει πραγματική δύναμη χαρακτήρα και αθλητή. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε άνθρωποι και πρέπει να προστατεύσουμε την ψυχή μας παρά να βγούμε εκεί έξω και να κάνουμε αυτό που ο κόσμος περιμένει από εμάς. Αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήθελα να τους κάνω για εμένα, μπαίνοντας μέσα, κατάλαβα όμως πως ακόμα το έκανα για τους άλλους. Αυτό μου πληγώνει την καρδιά γιατί έχασα αυτό που αγαπώ για να ευχαριστώ τους άλλους”, δήλωσε η ίδια.

Η Simone Biles έχει μιλήσει ανοιχτά για τα δύσκολα χρόνια της ως παιδί. Υιοθετήθηκε από τους παπούδες της στα έξι, καθώς η μητέρα της πάλευε με εξαρτήσεις. Θυμάται τον εαυτό της να τρώει δημητριακά με νερό, αφού η οικογένειά της δεν μπορούσε να αγοράσει ούτε γάλα. Ως μια μαύρη αθλήτρια στην ομάδα γυμναστικής των ΗΠΑ, εκπροσωπούσε μια ολόκληρη γενιά νέων μαύρων γυναικών που αγωνίζονται για ισότητα και κυνηγούν τα όνειρά τους.

Διαβάστε επίσης | Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η ομάδα ενόργανης της Γερμανίας είπε ¨οχι” στα κορμάκια

MHT