3-εναλλακτικά-τρικ-για-να-μη-νιώθετε-πρη-278661
©unsplash

Είτε λόγω των απαιτήσεων του lifestyle τους, είτε λόγω κάποιου ιατρικού προβλήματος όπως η φλεβική ανεπάρκεια, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από πρήξιμο στα πόδια, μια αίσθηση που εκτός από ενοχλητική είναι και αρκετά δυλειτουργική για την καθημερινότητα.

Ουσιαστικά, αυτό που προκαλεί το πρήξιμο είναι οι διακοπές στη ροή του αίματος στις φλέβες των ποδιών και συνεπώς η αδυναμία του να επιστρέψει με ομαλό τρόπο στην καρδιά. Για αυτό το λόγο συσσωρεύεται στα πόδια και έτσι βαραίνει την περιοχή δημιουργώντας πρήξιμο και πόνο. Το καλοκαίρι μάλιστα, η αίσθηση αυτή είναι ακόμη πιο έντονη, καθώς το σώμα χάνει πολύ νερό λόγω της εφίδρωσης και έτσι το αίμα γίνεται πιο παχύρρευστο επιβραδύνοντας τη ροή.

Τι μπορείτε να κάνετε

Εκτός από τα συνηθισμένα τρικ που βοηθούν να ενισχυθεί η ροή του αίματος στην περιοχή (το μπάνιο με παγωμένο νερό, τα φλεβοτονωτικά φάρμακα ή οι κάλτσες συμπίεσης), υπάρχουν και μερικές άλλες, δοκιμασμένες, εναλλακτικές λύσεις που μπορούν όντως να κάνουν τη διαφορά.

Ποδήλατο στο νερό

Η συγκεκριμένη γυμναστική είναι ό,τι χρειάζεται για να ενισχυθεί η φλεβική επιστροφή καθώς επικεντρώνεται στα πόδια. Η πίεση του νερού και η κίνηση στον ρυθμό του πεταλιού θα βοηθήσουν το αίμα να κυκλοφορήσει πιο εύκολα και συνεπώς θα μειώσουν το πρήξιμο. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι ιδανικές, ειδικά αν τις συνοδεύετε και με προγράμματα cardio.

3 εναλλακτικά τρικ για να μη νιώθετε πρησμένα τα πόδια σας-1
©unsplash

Λεμφικό μασάζ

Η ήπια πίεση και οι κινήσεις που ασκούνται στο σώμα με το λεμφικό μασάζ αναζωογονούν το κύκλωμα των φλεβικών και λεμφικών υγρών, αποτρέποντας τη συσσώρευση του αίματος. Ένας έμπειρος επαγγελματίας μπορεί να κάνει θαύματα στο σώμα σας με αυτόν τον τρόπο, ειδικά αν είστε συνεπείς στις επισκέψεις.

Καθημερινές συνήθειες

Μέσα στην ημέρα υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τα πρησμένα πόδια. Τα πιο αποτελεσματικά από αυτά είναι να κάνετε μικροασκήσεις, για παράδειγμα point και flex όσο βουρτσίζετε τα δόντια σας, να δροσίζετε την περιοχή με παγάκια τυλιγμένα σε πετσέτα (πολύ αποτελεσματική είναι και η κρυοθεραπεία), και όσο είστε ξαπλωμένοι να στερεώνετε για μερικά λεπτά τα πόδια σας σε γωνία 90 μοιρών στον τοίχο.

Διαβάστε επίσης | Υδατάνθρακες: Πώς να τους καταναλώνετε για να μην παίρνετε βάρος

MHT