Η ποικιλία είναι το κλειδί για μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή, όπως συμφωνούν όλοι οι διατροφολόγοι. Η κατανάλωση μιας μεγάλης γκάμας τροφών είναι απαραίτητη για να παρέχουμε στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την καλή λειτουργία του. Πόσο εύκολο όμως είναι στην πράξη; Οι περισσότεροι άνθρωποι κινούμαστε με βάση τη δύναμη της συνήθειας, επαναλαμβάνουμε την ίδια ρουτίνα και καταλήγουμε να καταναλώνουμε μια σειρά τροφών ξανά και ξανά.
Μήπως όμως η διατροφή σας έχει ανάγκη από μια ανανέωση; Ανακαλύψτε τις δέκα τροφές με πολλά οφέλη που πρέπει να καταναλώνουμε πιο συχνά.
Φασόλια
Τα φασόλια μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα γλυκόζης στον οργανισμό, να ρυθμίσουν την κακή χοληστερόλη όπως και την αρτηριακή πίεση. Ένας ακόμα λόγος για να τα προσθέσετε στην διατροφή σας είναι πως ενδυναμώνουν τα οστά, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, Ω3, ασβέστιο, ποτάσιο και φωσφόρο.