Το ψωμί το συναντάμε σχεδόν σε κάθε γεύμα, συνήθως όμως ενοχοποιείται λόγω της θερμιδικής του αξίας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς ψωμί, τι γίνεται όμως όταν βρισκόμαστε σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους; Οι ειδικοί εξηγούν τι πρέπει να προσέξουμε για να εντάξουμε σωστά το ψωμί στην διατροφή μας.
Ναι στο ψωμί αλλά με μέτρο
Μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει πάντα να περιλαμβάνει ψωμί, ακόμα και αν θέλετε να χάσετε βάρος. Θα χρειαστεί απλά να μειώσετε την ποσότητα ψωμιού. “Μισή φρατζόλα ψωμί αντιστοιχεί σε 300 θερμίδες, άρα 9000 θερμίδες το μήνα, το οποίο ισοδυναμεί με ένα κιλό ανά μήνα. Εύκολα λοιπόν διαπιστώνουμε γιατί είναι σημαντικό να περιορίσουμε την κατανάλωσή του όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος”, εξηγεί η διατροφολόγος Dr. María José Crispín.
Ψωμί ολικής άλεσης: Οι συμβουλές των ειδικών
Είτε προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είτε, όχι, είναι σημαντικό να καταναλώνετε ψωμί ολικής άλεσης, όχι λόγω θερμίδων, αλλά γιατί αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή. Το λευκό ψωμί λειτουργεί σαν τη ζάχαρη, αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και στη συνέχεια προκαλεί υπογλυκαιμία, με αποτέλεσμα να δημιουργεί πιο έντονο αίσθημα πείνας και να θέλουμε να τρώμε περισσότερο, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε διαβήτη.