τι-πρέπει-να-κάνετε-πριν-το-φαγητό-για-α-274137
©Unsplash

Η απώλεια βάρους πρέπει πάντα να γίνεται στοχευμένα και χωρίς υπερβολικές στερήσεις, ώστε να φτάσουμε πιο εύκολα και με σταθερά βήματα στο στόχο μας, γι’ αυτό και μελετάμε πάντα τα τρικ των διατροφολόγων. Ο Dr. Olivier Courtin-Clarins, διευθυντής του Clarins group και συγγραφέας του βιβλίου Beauty In My Plate, μάς προτείνει ένα τρικ που μπορούμε πάντα να ακολουθούμε πριν το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο.

Συγκεκριμένα συμβουλεύει να πίνουμε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό περίπου 20′ πριν καθίσουμε στο τραπέζι.  Με αυτό το τρικ μειώνεται το αίσθημα της πείνας και δημιουργείται κορεσμός, πριν ξεκινήσετε το φαγητό, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα. Η ενυδάτωση του σώματος αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, γι’ αυτό και ο expert προτείνει να πίνετε ένα μεσαίο ποτήρι νερού ανά μια ώρα μέσα στην ημέρα. Οι έρευνες για την απώλεια βάρους έχουν επιβεβαιώσει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε δίαιτα και πίνουν μισό λίτρο νερό πριν τα γεύματά τους, τείνουν να χάνουν πιο εύκολα βάρος. Αρκεί να επαναλαμβάνετε αυτό το τρικ τρεις φορές την ημέρα, πριν από τα βασικά σας γεύματα.

Τι πρέπει να κάνετε πριν το φαγητό για απώλεια βάρους;-1
©Unsplash

Κορεσμός και απώλεια βάρους

Το να πίνουμε περισσότερο νερό δεν αρκεί για να χάσουμε βάρος, αλλά μας επιτρέπει να τρώμε πιο συνειδητά και να αποφεύγουμε τις υπερβολές στη δίαιτά μας. Επίσης το νερό βοηθά στην καλύτερη πέψη καθώς επιταχύνει την διάλυση των ενζύμων. Έχοντας ήδη καταναλώσει νερό ή ένα αφέψημα όπως τσάι, μειώνεται η ανάγκη μας για φαγητό και επιτυγχάνεται η απώλεια βάρους.

Για να κάνετε το νερό πιο απολαυστικό, μπορείτε να προσθέσετε σε ένα μπουκάλι φέτες από αγγούρι και λεμόνι ή φρούτα εποχής όπως οι φράουλες. Με αυτό τον τρόπο θα μπαίνετε πιο εύκολα στην διαδικασία να πίνετε περισσότερο νερό και να ενυδατώνετε σωστά τον οργανισμό σας.

Διαβάστε επίσης | Μανικιούρ: Τα 4 must-try χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν αυτό το καλοκαίρι

MHT