5-ασκήσεις-για-γυμνασμένα-πόδια-που-θα-κ-218903
©George Angelis/Shot by Gio

Τα περισσότερα βράδια τα περνάμε βλέποντας σειρές στο Netflix, όπως και τα σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα στο bingewatching. Πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύτιμο χρόνο για να γυμνάσουμε το σώμα μας, χωρίς να χάσουμε επεισόδιο από την αγαπημένη μας σειρα;

Οι ασκήσεις για γυμνασμένα πόδια που επέλεξε η Vogue, μπορούν να γίνουν μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης ή του laptop, χωρίς κανένα εξοπλισμό. Η coach Nathalie Errandonea-Mewes, δημιουργός της μεθόδου NRG barrebody, προτείνει τις 5 ασκήσεις που γυμνάζουν το κάτω μέρος του σώματος, δίνοντας έμφαση στις γάμπες, τους γλουτούς, τους μηρούς. Θα χρειαστείτε λίγα μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και ένα στρώμα γυμναστικής ή μια χοντρή πετσέτα.

Οι ασκήσεις για τέλεια πόδια στο σπίτι

5 ασκήσεις για γυμνασμένα πόδια που θα κάνετε βλέποντας Netflix-1

Ανοίγματα

Ξαπλώνετε σε πλαϊνή θέση στο στρώμα, με τα πόδια τεντωμένα και το κεφάλι να στηρίζεται στο κάτω χέρι. Λυγίζετε το πάνω πόδι μέχρι το γόνατο έχοντας το σε κουντεπιέ και το τεντώνετε, μέχρι τα πόδια να σχηματίσουν μια ορθή γωνία. Επαναφέρετε το πόδι στην αρχική του θέση με το πέλμα σε flex. Επαναλαμβάνετε για 50 φορές και συνεχίζετε με το άλλο πόδι.

5 ασκήσεις για γυμνασμένα πόδια που θα κάνετε βλέποντας Netflix-2

Πλαϊνές κλωτσιές

Στηρίζεστε στο ένα χέρι και το ένα πόδι. Σηκώνετε το ένα πόδι διατηρώντας το σε κουντεπιέ. Λυγίζετε το γόνατο με φορά προς τα πίσω. Επαναλαμβάνετε για 50 φορές και συνεχίζετε με το άλλο πόδι.

5 ασκήσεις για γυμνασμένα πόδια που θα κάνετε βλέποντας Netflix-3

Πλιέ

Ξαπλώνετε ανάσκελα στο στρώμα και τεντώνετε τα πόδια σας προς τα πάνω. Ενώνετε τις μύτες των ποδιών σε κουντεπιέ και στην συνέχεια λυγίζετε και τεντώνετε τα πόδια, διατηρώντας πάντα τις μύτες ενωμένες. Επαναλαμβάνετε για 50 φορές.

5 ασκήσεις για γυμνασμένα πόδια που θα κάνετε βλέποντας Netflix-4

Ανοίγματα σε V

Ξαπλώνετε ανάσκελα και τεντώνετε τα πόδια σας προς τα πάνω. Διατηρείτε τα πόδια τεντωμένα και τα ανοίγετε σε V. Λυγίζετε και τεντώνετε τα πόδια έχοντας τα πέλματα σε κουντεπιέ, διατηρώντας τα πόδια σε V.

5 ασκήσεις για γυμνασμένα πόδια που θα κάνετε βλέποντας Netflix-5

Όρθια σανίδα 

Στέκεστε στο στρώμα με τα πόδια λυγισμένα και τα χέρια τεντωμένα, διατηρώντας το σώμα σε σανίδα. Γέρνετε τον κορμό και σε αυτή την θέση κάνετε τρεις ωθήσεις με τους γλουτούς. Επιστρέφετε στην αρχική θέση και επαναλαμβάνετε για 25 φορές.

Διαβάστε επίσης | 3 εύκολα βήματα για καλύτερο και πιο γρήγορο ύπνο