5-απλές-ασκήσεις-yoga-για-γραμμωμένους-κοι-188372

Η yoga επικεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς, γι’ αυτό και ενδυναμώνει το σώμα περισσότερο και από έντονα workouts. Μια πρόσφατη μελέτη από το Auburn University του Montgomery, επιβεβαίωσε πως οι πιο αποδοτικές ασκήσεις για γραμμωμένους κοιλιακούς, εντοπίζονται στη yoga, ξεπερνώντας ακόμα και τα sit-ups. Ποιες είναι όμως αυτές οι πέντε asanas που μπορούμε να δοκιμάσουμε για να γυμνάσουμε την περιοχή της κοιλιάς; Δεν θα χρειαστείτε καν εξοπλισμό και μπορείτε να τις κάνετε και στις διακοπές σας.

5 απλές ασκήσεις yoga για γραμμωμένους κοιλιακούς-1
©Unsplash
1/1
Native Share

Η παραδοσιακή σανίδα

Το plank workout ενδυναμώνει την κοιλιά και την πλάτη και θεωρείται μια κλασική κίνηση σε ένα δυναμικό πρόγραμμα yoga. Γυμνάζει επίσης τα χέρια, καθώς εκεί στηρίζεται όλο το βάρος του σώματος.

Πώς θα κάνετε σωστά τη σανίδα;

Στηριχτείτε στους καρπούς αντί για τους αγκώνες, εκτός και αν αυτό το σημείο είναι πολύ αδύναμο. Τραβάτε την κοιλιά προς τα μέσα και διατηρείτε το σώμα σε μια ευθεία, μένοντας σε αυτή τη θέση για 5 έως 10 βαθιές αναπνοές.

Η βάρκα

Η άσκηση που ενδυναμώνει τον κορμό και τους κοιλιακούς μυς, ενώ καθώς γυμνάζει τόσο έντονα την περιοχή της κοιλιάς, βοηθά και την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Για να κάνετε την βάρκα, κάθεστε σε ένα στρώμα με τα πόδια λυγισμένα. Σφίγγετε την κοιλιά προς τα μέσα, τεντώνετε τα χέρια και σιγά σιγά σηκώνετε τα πόδια. Στην αρχή θα είναι στην ίδια ευθεία με το πάτωμα, σταδιακά όμως θα δείτε πως θα τα σηκώνετε όλο και πιο ψηλά. Μένετε σε αυτή τη θέση για πέντε αναπνοές. Επαναλαμβάνετε την άσκηση για τρεις φορές.

Το dead bug pose

Μια απλή αλλά πραγματικά αποδοτική asana, που γυμνάζει την κοιλιά, ενώ ενδυναμώνει τους τρικεφάλους και τετρακεφάλους. Απλά ξαπλώνετε ανάσκελα σε ένα στρώμα, τεντώνετε τα χέρια στην ευθεία των ώμων και τα πόδια, διατηρώντας την πλάτη και τη μέση καλά στο στρώμα. Σιγά σιγά κατεβάζετε το ένα πόδι προς τα κάτω προσέχοντας να μην ξεκολλήσει η μέση από το έδαφος. Επαναλαμβάνετε για δέκα φορές και συνεχίζετε με το άλλο πόδι.

Jathara Parivartanasana

Η άσκηση της περιστρεφόμενης κοιλιάς, που ενεργοποιεί τους κάτω κοιλιακούς. Για να την ακολουθήσετε, ξαπλώνετε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα και τα χέρια επίσης τεντωμένα σε σταυρό. Σηκώνετε τα πόδια ψηλά και χωρίς να φύγει η πλάτη και τα χέρια από το έδαφος, τα σπρώχνετε προς τα δεξιά. Τα επαναφέρετε στην αρχική θέση και σπρώχνετε προς τα αριστερά. Επαναλαμβάνετε για δέκα με είκοσι αναπνοές.

Table pose

Έρχεστε σε θέση τραπεζάκι και διατηρώντας την πλάτη σε ευθεία με το στρώμα, τεντώνετε το δεξί χέρι με το αριστερό πόδι και στη συνέχεια τα τραβάτε προς τα μέσα εκπνέοντας μέχρι ο αγκώνας να ακουμπήσει το γόνατο. Κάνετε δέκα με δεκαπέντε επαναλήψεις για κάθε πλευρά.

 Διαβάστε επίσης | 6 τρόποι για να καίτε θερμίδες κάθε μέρα χωρίς γυμναστική

MHT