5-κανόνες-για-να-διαρκεί-περισσότερο-το-251886
©Leonie Hanne/Instagram

Νιώθετε πως το αγαπημένο σας άρωμα δεν διαρκεί μόλις βγαίνετε από το σπίτι; Ακολουθήστε τους χρυσούς κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε.

Εφαρμόστε σε στρατηγικά σημεία

Η συμβουλή της Coco Chanel είναι να φοράτε άρωμα όπου θέλετε να σας φιλήσουν. Και αυτό είναι ένα καλό trick. Ψεκάστε το άρωμα σε απόσταση 10 έως 20 cm από το δέρμα, σε κάθε σημείο παλμού, καθώς η θερμότητα που εκπέμπεται από αυτό θα αυξήσει τη διάχυσή του.

Τα σημεία είναι:

Στις δύο πλευρές του λαιμού

Σε κάθε πλευρά στη βάση του αυτιού, στη γραμμή των μαλλιών

Στο εσωτερικό του στήθους

Στο εσωτερικό των καρπών

Στο κλείσιμο του αγκώνα

Για όσους θέλουν ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια, τελειώστε ψεκάζοντας στον αέρα και μετά περάστε από αυτή την περιοχή.

5 κανόνες για να διαρκεί περισσότερο το άρωμά σας-1
©Camille Charriere/Instagram

Δοκιμάστε τις παραλλαγές του αγαπημένου σας αρώματος

Σαπούνι, body milk, ενυδατική κρέμα, ακόμη και αποσμητικo. Πολλά brands προσφέρουν την επιλογή eau de parfum: ένας καλός τρόπος για να ενισχύσετε το άρωμα χωρίς να αδειάσετε όλο το μπουκάλι. Το πιο αποτελεσματικό από αυτά είναι ίσως το hair mist (όπου το άρωμα θα έχει πολύ μικρότεη διάρκεια από αυτή του eau de toilette). Η μυρωδιά του είναι ακόμη πιο έντονη, γιατί το κεφάλι είναι η πιο ζεστή περιοχή του σώματος, άρα αυτή που διαχέει καλύτερα το άρωμα.

Απλώνετε πάντα το άρωμα σε καλά ενυδατωμένο δέρμα

Το άρωμα δεν προσκολλάται στο ξηρό δέρμα: το ιδανικό είναι επομένως να φοράτε άρωμα όταν βγαίνετε από το ντους, αμέσως μετά την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας για το σώμα. Τα μόρια του αρώματος θα προσκολληθούν στην ενυδατική κρέμα και έτσι θα κρατήσουν περισσότερο όλη την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική με ουδέτερο άρωμα, ή καλύτερα, την ενυδατική κρέμα ή τη λοσιόν σώματος του αρώματος σας. Θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Μην τρίβετε το άρωμά σας

Ακριβώς όπως τείνουμε να «απλώνουμε» το άρωμά μας μόλις ψεκαστεί στο δέρμα, το πρώτο αντανακλαστικό όταν δοκιμάζουμε ένα άρωμα είναι να το ψεκάζουμε στους καρπούς μας και μετά να τους χτυπάμε τον έναν πάνω στο άλλο. Σοβαρό λάθος, όπως εξηγεί ο Francis Kurkdjian για το Vogue.com: «Αυτή η σχεδόν ασυνείδητη συνήθεια εφαρμογής, συνίσταται όταν ψεκάζετε λίγο άρωμα στους καρπούς σας και στη συνέχεια να τους πιέζετε πριν φτάσετε στο λαιμό σας, είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ κακό αντανακλαστικό. Η τριβή που δημιουργείται από την επαφή, θερμαίνει το δέρμα, το οποίο παράγει φυσικά ένζυμα που τροποποιούν την εξέλιξη του αρώματος. Οι νότες που επηρεάζονται περισσότερο είναι οι νότες κορυφής και οι μεσαίες νότες, καθώς και η ξηρότητα (η τελευταία και μεγαλύτερη περίοδος διάχυσης του αρώματος σας)».

Το πιο σωστό tip είναι: να ψεκάσετε το άρωμά σας σε στρατηγικά σημεία και μετά μην το αγγίζετε πια, απλά αφήστε τα μόρια να ξεδιπλωθούν φυσικά.

Επίσης μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας ένα travel size στο οποίο μπορείτε να βάλετε το αγαπημένο σας άρωμα, για να το ανανεώνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Αρωματίστε τα ρούχα σας (και τις ντουλάπες σας)

Αυτή είναι μια αμφιλεγόμενη συμβουλή, καθώς κανένα μέσο δεν ξεπερνά το δέρμα για να ξεδιπλωθεί πλήρως ένα άρωμα. Αλλά το να αρωματίζετε τα ρούχα σας, ειδικά το φθινόπωρο-χειμώνα, παραμένει ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τη διάρκεια. Ψεκάστε λίγο άρωμα σε ένα κασκόλ ή μέσα σε ένα παλτό.Το άρωμα θα ξεδιπλωθεί παντού γύρω σας με την πρώτη ριπή του ανέμου και θα παραμείνει μέσα από το ύφασμα για μέρες.

Επίσης, τα φυσικά υλικά όπως το μαλλί, το βαμβάκι ή το κασμίρι διαχέουν τις οσμές πολύ καλύτερα από τα συνθετικά υλικά. Προσοχή σε εύθραυστα υλικά, όπως μετάξι ή σατέν, καθώς μπορούν να λερωθούν αμέσως.

Μια άλλη επιλογή: Πάρτε ένα scented puck και ψεκάστε με το άρωμά σας, στα ντουλάπια και στα συρτάρια σας. Αυτό θα απλωθεί εκεί για να αρωματίσει απαλά όλα σας τα ρούχα.

Διαβάστε επίσης | Θαμπάδα τέλος: Η περιποίηση του δέρματος ξεκινά με απολέπιση

MHT