5-συνήθειες-που-μπορούν-να-σας-αλλάξουν-248803
©unsplash

Πάντα τρέχουμε να προλάβουμε κάτι, να πετύχουμε ένα στόχο, να ταξιδέψουμε πολύ, να γίνουμε επιφανείς, να συμπληρώσουμε τη λίστα με τα to-do. Το άγχος και η υπερ προσπάθεια κυριαρχούν και έτσι ξεχνάμε πως το να παίρνει κανείς και λίγο χρόνο για τον εαυτό του δεν είναι απλά καλό, αλλά το απαραίτητο βήμα που μας φέρει κοντά στην πραγματική χαρά, αυτή που δε μετριέται σε χρήματα, αντικείμενα και βραβεία.

Το να παίρνει κανείς χρόνο για τον εαυτό του σημαίνει να του δίνει την ευκαιρία και τον χώρο να σκεφτεί, να αφουγκραστεί τις ανάγκες του και να προγραμματίσει πώς θα τις πετύχει. Η ψυχική ισορροπία δεν έρχεται εύκολα και όπως όλα θέλει το χρόνο της, έναν χρόνο μέσα στον οποίο εμείς πρέπει να δουλεύουμε σκληρά όχι για να πάρουμε προαγωγή αλλά για να είμαστε παρόντες στη στιγμή, να μπορούμε να μοιραζόμαστε και να χαιρόμαστε με ό,τι κάνουμε.

5 συνήθειες που μπορούν να σας αλλάξουν τη ζωή-1
©unsplash

Προκειμένου να πετύχουμε τα παραπάνω, οι ειδικοί μας στρέφουν σε 5 βασικούς άξονες, τους οποίους αν εξερευνήσουμε ταυτόχρονα μπορούμε να αλλάξουμε πραγματικά τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Από τον διαλογισμό στη δημιουργία, οι συνήθειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά δεν είναι πολλές αλλά είναι αρκετές για να μάθουμε να μας αποδεχόμαστε και να μας αγαπάμε, με άλλα λόγια να μπορέσουμε να ευτυχίσουμε. .

Αναπνοή

Η αναπνοή είναι το πιο σημαντικό βήμα του ταξιδιού. Μπορεί να μην το θυμόμαστε καθημερινά, αλλά μέσα από την αναπνοή είμαστε ζωντανοί και λειτουργικοί. Μαθαίνοντας να αναπνέουμε σωστά, καθαρίζουμε το μυαλό μας, χαλαρώνουμε και γινόμαστε πραγματικά ικανοί. Κάθε μέρα παίρνουμε περίπου 22 χιλιάδες αναπνοές – εσείς πόσες από αυτές θυμάστε;

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός είναι ο μόνος τρόπος να παρατηρήσουμε ό,τι συμβαίνει μέσα μας, χωρίς να το κρίνουμε. Θέλει αφοσίωση και επιμονή, αλλά δεν λέγεται τυχαία πως μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή.

Κίνηση

Η κίνηση είναι έκφραση. Μέσα από τις κινήσεις μαθαίνουμε το σώμα μας, καταλαβαίνουμε τη δύναμη και την αντοχή μας και αποκτούμε ευελιξία. Είτε μέσα από τον χορό, είτε μέσα από τη μουσική, με όποιο τρόπο και αν σας αρέσει να κινείστε, μη τον παραμελήσετε ποτέ.

Δημιουργία

Η δημιουργία δεν απευθύνεται μόνο στους καλλιτέχνες. Αντιθέτως, είναι μια πράξη που γεμίζει ζωή και κίνητρο κάθε πλάσμα, μας μαθαίνει να κοιτάμε τον κόσμο αλλιώς και μας βγάζει από κάθε άβολη φάση της ζωής μας. Αν το σκεφτείτε, οι πιο δημιουργικές μας περίοδοι είναι συχνά και οι πιο δύσκολες.

Sharing

Το μοίρασμα είναι η αρετή που γεννά την αγάπη και την τρυφερότητα. Ξαφνικά φεύγουμε από το επίκεντρο εμείς και συνειδητοποιούμε την αξία της αλληλεπίδρασης, της συσχέτισης και της ενσυναίσθησης. Μέσα από την επικοινωνία με τους άλλους, οι δύσκολες πτυχές αμβλύνονται και η ζωή δεν φαντάζει τόσο δραματική τελικά.

Διαβάστε επίσης | Αντιγήρανση: Τα 7 Vogue approved προϊόντα για λαμπερό δέρμα