χωρίστρα-στο-πλάι-είναι-ξανά-τάση-245724
©Getty Images

Χωρίστρα στο πλάι: Η μεγάλη επιστροφή

Η Gen Z ήταν αυτή που είχε ακυρώσει την πλαϊνή χωρίστρα μέσα από το TikTok, προτείνοντας την χωρίστρα στη μέση ως τη μόνη επιλογή. Φαίνεται όμως πως η Zendaya, η απόλυτη εκπρόσωπος της Generation Z, αποφάσισε να ανατρέψει αυτή την αντίληψη, καθώς εμφανίστηκε στο show του Valentino για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 με πλαϊνή χωρίστρα.

Μέχρι τώρα η χωρίστρα στη μέση θεωρούνταν φυσική και πιο αυθόρμητη, δημιουργώντας ένα πιο φρέσκο look. Αντίθετα η γενιά Z έκρινε πως η πλαϊνή χωρίστρα ταιριάζει μόνο σε μεγαλύτερες ηλικίες, δηλαδή στους Millennials, έχοντας απορρίψει αυτό το στυλ.

Χωρίστρα στο πλάι: Είναι ξανά τάση-1
©Getty Images

Η Zendaya ήρθε να αποδείξει πως η πλαϊνή χωρίστρα είναι επίσης μοντέρνα και μπορεί να δημιουργήσει πολλά διαφορετικά χτενίσματα. Όπως το wet look με το οποίο την είδαμε στο Valentino show ή τα πολύ κομψά buns τα οποία επιλέγει πολλές φορές για τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί. Εκτός από την Zendaya και η Billie Eilish επιλέγει πλέον την πλαϊνή χωρίστρα, όπως και πολλά μοντέλα, δείχνοντας πως αυτό το στυλ είναι πάντα διαχρονικό.

Ανεξάρτητα φυσικά από την Gen Z, η χωρίστρα στη μέση είναι αυτή που κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου, από στρογγυλό μέχρι οβάλ αλλά και κάθε μήκος μαλλιών. Γλυκαίνει τα χαρακτηριστικά ακόμα και όταν το πρόσωπο έχει έντονες γωνίες, ενώ χαρίζει όγκο και κίνηση στα μαλλιά. Η πλαϊνή χωρίστρα ανάλογα με την θέση της μπορεί να διαμορφώσει πολλά στυλ και να δώσει ένταση στο πρόσωπο. Ταιριάζει σε ολόισια μαλλιά, αλλά και σε curly ή σε μαλλιά με ανάλαφρα waves.

Χωρίστρα στο πλάι: Είναι ξανά τάση-2
©Getty Images

Η πλαϊνή χωρίστρα υπάρχει φυσικά και στα catwalks, ιδιαίτερα σε πολλές από τις συλλογές του οίκου Chanel, καθώς έχει μια ανεπιτήδευτη κομψότητα.

Φυσικά το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε αυτή τη χωρίστρα που σας κολακεύει και αναδεικνύει καλύτερα το πρόσωπό σας, τα χαρακτηριστικά και τις γωνίες σας, ανεξάρτητα από τις τάσεις.

Originally published on Vogue.it

Διαβάστε επίσης | Ταλαιπωρημένη επιδερμίδα; 5 προϊόντα για άμεσα αποτελέσματα

MHT