Δεν είναι τυχαίο πως τον τελευταίο καιρό ακούμε όλο και συχνότερα για τη σημασία του μαγνησίου στη διατροφή μας, καθώς και ότι το σπανάκι, ένα λαχανικό πλούσιο σε μαγνήσιο, είναι απαραίτητο για μια ισορροπημένη δίαιτα. Όπως εξηγεί ο ψυχοδιατροφολόγος Itziar Digón, «το μαγνήσιο συμμετέχει σε πολλές από τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού, και για αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε πως το λαμβάνουμε. Το σπανάκι είναι ένα από τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αυτό το μέταλλο και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους χωρίς να επηρεαστεί η διατροφική ποιότητα του μαγνησίου».
Το ίδιο επιβεβαιώνει και η διατροφολόγος Paula Martín Clares, η οποία το συστήνει ως μια υπερτροφή απαραίτητη για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των οστών, επειδή, εκτός από μαγνήσιο, περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και φώσφορο, βιταμίνες της ομάδας Β (καλές για το νευρικό σύστημα) και άλλες όπως οι A, C, E και K.