επιστροφή-στο-γυμναστήριο-5-πράγματα-π-148963

Fitness: Για εκείνους που τελείωσαν οι διακοπές και η καθημερινότητά φαίνεται να επιστρέφει στο κανονικό, αλλά και για όσους σχεδιάζουν την επιστροφή τους, η ενασχόληση με το σώμα και τις αθλητικές δραστηριότητες έρχεται στο προσκήνιο. Έτσι, τα γυμναστήρια σιγά-σιγά θα αρχίσουν να γεμίζουν και πάλι με κόσμο και υπό τις οδηγίες των αρμόδιων (σε συνδυασμό με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων του Covid-19) θα μας επιτρέψουν να γυμναστούμε και να ανανεωθούμε.

Ωστόσο, μπορεί η γυμναστική στο σπίτι να κράτησε κάποιους από εμάς σε φόρμα κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά πρέπει να έχουμε υπόψιν πως η προπόνηση στο γυμναστήριο με τη χρήση οργάνων είναι πολύ πιο εντατική και επίπονη για το σώμα. Επομένως αν έχετε ήδη επιστρέψει ή προγραμματίζετε να επιστρέψετε σύντομα στο γυμναστήριο, βρείτε παρακάτω τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε:

Ξεκινήστε με χαμηλής έντασης προγράμματα

Μην πέσετε στην παγίδα να πηγαίνετε κάθε μέρα απλά και μόνο γιατί τώρα έχετε αυτή τη δυνατότητα. Φροντίστε να μειώσετε κατά 20% την ένταση της γυμναστικής που θα επιλέξετε και για τις πρώτες εβδομάδες μειώστε τη συχνότητα των επισκέψεών σας.

Επιστροφή στο γυμναστήριο: 5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε-1
©unsplash
1/3
Native Share

Μιλήστε με κάποιον επαγγελματία

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε το καθιερωμένο σας πρόγραμμα επιδιώξτε να μιλήσετε με κάποιον γυμναστή που θα σας εντάξει πιο ομαλά στη ρουτίνα γυμναστικής. Ενημερώστε τον για την εξάσκηση που έχετε κάνει τον τελευταίο καιρό και τυχόν σωματικά προβλήματα.

Μη ξεχνάτε το ζέσταμα

Το καλό ζέσταμα είναι απαραίτητο για να προετοιμάσετε τόσο τους μύες όσο και το μυαλό για την εξάσκηση που πρόκειται να ακολουθήσει. Τεντωθείτε καλά και ενεργοποιείστε όλο το σώμα σας τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τη γυμναστική.

Επιστροφή στο γυμναστήριο: 5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε-2
©unsplash
2/3
Native Share

Προγραμματίστε μέρες ξεκούρασης

Μην παραλείπετε να εντάσσετε στο πρόγραμμά σας μέρες που το σώμα σας θα ξεκουράζεται εντελώς. Εκείνες τις μέρες μπορείτε να αντικαταστήσετε την έντονη εκγύμναση με περπάτημα, κολύμπι και pilates που θα τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος και θα σας δώσουν ενέργεια.

Δοκιμάστε συμπληρώματα διατροφής

Για να βοηθήσετε τους μύες να επανέλθουν πιο γρήγορα, μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας συμπληρώματα όπως το μαγνήσιο. Μη ξεχνάτε να τρώτε ισορροπημένα και να πίνετε πολύ νερό.

Επιστροφή στο γυμναστήριο: 5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε-3
©unsplash
3/3
Native Share

Διαβάστε επίσης | Director’s Cut: Η ρουτίνα ομορφιάς μας αυτή την εβδομάδα

MHT