φασκόμηλο-ο-οδηγός-για-να-καθαρίσετε-τ-241773
©unsplash

Ακριβώς όπως φροντίζουμε για την περιποίηση του σώματος και του δέρματός μας κάνοντας γυμναστική, προσέχοντας τη διατροφή μας και επενδύοντας στο skincare, έτσι πρέπει να φροντίζουμε και για την πνευματική μας υγεία. Σε μια καθημερινότητα που οι ρυθμοί αυξάνονται συνεχώς και οι αλληλεπιδράσεις με τους γύρω δεν είναι πάντα αρμονικές, η ενέργεια που μας περιβάλλει είναι πολύ σημαντικό να παραμένει καθαρή και προστατευμένη, εξασφαλίζοντας μας ηρεμία και ευεξία, καθώς και καλύτερες προοπτικές εξέλιξης.

Αν ασχολείστε με τα ενεργειακά ζητήματα, ίσως γνωρίζετε ήδη πως η συναναστροφή με διάφορο κόσμο, η εργασία, οι υποχρεώσεις και γενικώς η κοινωνική ζωή μεταβάλλει την ενεργειακή ισορροπία του σώματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε είτε αποπροσανατολισμένοι, είτε να βιώνουμε δυσφορία σε συγκεκριμένες στιγμές της ζωής μας, γεγονότα που πρέπει να μας παρακινήσουν να αναλάβουμε δράση και να εξαγνίσουμε τον χώρο που μας περιβάλλει.

Μια από τις αρχαιότερες πρακτικές για αυτό είναι η καύση του φασκόμηλου, ένα τρικ ευεξίας που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη συγκεκριμένη πρακτική αλλά έχετε περιέργεια να την ανακαλύψετε, η Vogue έχει παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες για να υποδεχθείτε τη νέα σεζόν με νέα διάθεση.

Φασκόμηλο: Ο οδηγός για να καθαρίσετε την ενέργεια στον χώρο σας-1
©unsplash

Γιατί φασκόμηλο

Η καύση του φασκόμηλου είναι μια από τις παλαιότερες και πιο αγνές μεθόδους καθαρισμού ενός χώρου για την απαλλαγή από ανεπιθύμητα κύματα κακής ενέργειας αλλά και από τα βακτήρια του αέρα. Η πρακτική έχει τις ρίζες της πίσω στους προϊστορικούς χρόνους και έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Πώς επιλέγουμε φασκόμηλο

Αρχικά, το φασκόμηλο που θα κάψετε μπορείτε να το προμηθευτείτε από μαγαζιά που πωλούν βότανα, βιολογικά προϊόντα ή τρόφιμα. Το σημαντικό είναι να είναι υψηλής ποιότητας και να έχει καλλιεργηθεί με τον σωστό τρόπο.

Γιατί το καίμε

Η καύση του έχει αποδειχθεί πως μπορεί να καθαρίσει έως και το 94% των βακτηρίων στον χώρο καθώς και να απολυμάνει τον αέρα. Όσο καίγεται, στην ατμόσφαιρα απελευθερώνονται αρνητικά ιόντα, τα οποία συνδέονται με την ευχάριστη διάθεση των ανθρώπων, ενώ παράλληλα ενισχύεται η διάυγεια του εγκεφάλου και η πνευματική υγεία.

Η προετοιμασία για την καύση

Πριν ξεκινήσετε να καίτε το φασκόμηλο, ανοίξτε τα παράθυρα του χώρου σας για να είστε σίγουροι πως θα απομακρυνθεί οτιδήποτε ανεπιθύμητο. Μια χούφτα αρκεί για να αρχίσετε το κάψιμο. Κρατήστε το φασκόμηλο σε γωνία 45 μοιρών, ανάψτε το και αφήστε το να κάψει για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Φυσήξτε απαλά για να βεβαιωθείτε πως δεν έσβησε και τοποθετήστε σε κάποιο γυάλινο δοχείο, αφήνοντάς το να κάνει τη δουλειά του.

Υπάρχει και εναλλακτική

Το σπρέι φασκόμηλου είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση αν βρίσκεστε σε χώρο που απαγορεύεται ο καπνός. Μυρίζει υπέροχα και μπορείτε να το έχετε παντού μαζί σας, ακόμη και στα ταξίδια.

Διαβάστε επίσης | Το πρωινό που βοηθά στην απώλεια βάρους

MHT