Αν και οι εναλλακτικές του ζωικού γάλατος είναι πολλές (γάλα αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας κτλ), το γάλα βρώμης είναι ίσως το πιο αγαπημένο μας, για την απαλή και ουδέτερη γεύση του, καθώς και την ικανότητά του να κάνει τον καφέ σκέτη απόλαυση. Στο πρωινό, τον δρόμο για τη δουλειά ή το απογευματινό διάλειμμα το γάλα βρώμης μας συνοδεύει κυριολεκτικά όλη την ημέρα, αλλά όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί μάλλον θα έπρεπε να το αποφεύγουμε.
Γιατί πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση του oat milk;
Το γάλα βρώμης παρασκευάζεται από βρώμη, έναν σπόρο πλούσιο σε άμυλο, πράγμα που συνεπάγεται πως περιέχει πολλή γλυκόζη. Η γλυκόζη λοιπόν, είναι αυτή που ευθύνεται για την αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, αύξηση η οποία με τη σειρά της ευθύνεται για τις λιγούρες, τη χαμηλή ενέργεια, την κόπωση, την ακμή, τον κακό ύπνο αλλά και την έλλειψη διαύγειας.
Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή για την ποσότητα του σακχάρου στο αίμα σε όλους, και όχι μόνο στους διαβητικούς όπως συνηθίζεται. Στο Instagram, η βιοχημικός Jessie Inchauspé – γνωστή με το ψευδώνυμο Glucose Goddess – δίνει καθημερινά στους τρία εκατομμύρια συνδρομητές της συμβουλές για το πώς να διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.