κοντά-μαλλιά-οι-5-μεγάλες-τάσεις-του-2024-γι-304033
©GoRunway

Γυναικεία κοντά μαλλιά: Οι μεγαλύτερες τάσεις στα χτενίσματα του 2024

«Υπάρχουν τρεις κόσμοι: XL μαλλιά με layers, με κίνηση και πολύ κοντά μαλλιά», λέει η hair stylist Maria Roberts σχετικά με τις τάσεις στα κουρέματα για την άνοιξη-καλοκαίρι 2024. Έτσι, τα κοντά μαλλιά στις γυναίκες έχουν αναδειχθεί σήμερα ως η καλύτερη επιλογή, ειδικά όταν πρόκειται για τα χτενίσματα. Η ριζική αλλαγή στο look μας μπορεί να δείχνει πάντα κάτι τολμηρό, αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι το κοντό είναι το ιδανικό μήκος μαλλιών που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση. Σύμφωνα με τον hair stylist Juandiegoteo, «το καλύτερο είναι να κάνουμε μια ανάλυση προσώπου και μαλλιών για να δούμε ποιο από τα κοντά στυλ ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπο που έχουμε μπροστά μας. Στη συνέχεια, θα κάνουμε το κόψιμο και το χτένισμα που θα κολακεύει περισσότερο».

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι τάσεις σύμφωνα με τους hair experts.

Κοντά μαλλιά: Οι 5 μεγάλες τάσεις του 2024 για να αποφύγετε το καρέ-1
©GoRunway

Wet effect

«Είναι ένα πολύ κομψό και εύκολο χτένισμα, αφού χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να γίνει και έχει πολλές δυνατότητες», αρχίζει να εξηγεί ο Juandiegoteo. «Μπορείτε να κάνετε το wet effect χτένισμα για κοντά μαλλιά τόσο στην καθημερινότητά σας όσο και σε σημαντικά γεγονότα όπως γάμους, πάρτι…», προσθέτει. Ακριβώς το ίδιο που συμβαίνει με τα κοντά ανδρικά μαλλιά.

Κοντά μαλλιά: Οι 5 μεγάλες τάσεις του 2024 για να αποφύγετε το καρέ-2
©GoRunway

Κυματιστά

«Τα wavy χτενίσματα είναι ιδανικά για κοντά μαλλιά που φτάνουν μέχρι το σαγόνι. Είναι, χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη επιλογή όταν θέλουμε να δώσουμε κίνηση στα κοντά μαλλιά. Το ιδανικό είναι να σχηματίσετε τα waves και μετά να τα χτενίσετε με τα δάχτυλά σας για να τους δώσετε μια πιο φυσική εμφάνιση», δηλώνει ο stylist.

Κοντά μαλλιά: Οι 5 μεγάλες τάσεις του 2024 για να αποφύγετε το καρέ-3
©GoRunway

Με όγκο

Ο Juandiegoteo λέει ότι το χτένισμα αυτό «είναι μια πιο τολμηρή και δροσερή επιλογή για κοντά μαλλιά με bangs». Στην πραγματικότητα, αρκεί να σχεδιάσετε ένα μέρος στο πλάι και να δώσετε λίγο όγκο στην επάνω περιοχή των μαλλιών για να το πετύχετε, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα εργαλεία εάν θέλετε να τους δώσετε περισσότερο όγκο. Η αλήθεια είναι ότι με μια χτένα και μια λακ, αυτή η τεχνική μπορεί να δώσει λύση ακόμα και σε μια bad hair day.

Κοντά μαλλιά: Οι 5 μεγάλες τάσεις του 2024 για να αποφύγετε το καρέ-4
©GoRunway

Textured bangs

O Redken ambassador συμβουλεύει «να δώσετε υφή στα bangs για να δημουργήσετε κίνηση στα κοντά γυναικεία κουρέματα όπως τα pixies και τα undercuts. “Είναι μια εξαιρετική επιλογή αν δεν σας αρέσει ο όγκος. Έτσι μας έδειξαν τα μοντέλα στο show του Dior άνοιξη-καλοκαίρι 2024.

Κοντά μαλλιά: Οι 5 μεγάλες τάσεις του 2024 για να αποφύγετε το καρέ-5
©GoRunway

Polished smooth

«Για κοντά bob μαλλιά, τα super sleek μαλλιά είναι μια επιλογή που θα δείχνει πάντα ωραία. Είναι πολύ εύκολα καθώς και όμορφα και κομψά», λέει ο Juandiegoteo. Μπορεί να δημουργηθεί με bangs στο πλάι ή με μαλλιά πίσω από τα αυτιά και καθαρό πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης | Πώς να καταναλώνετε σωστά τη βρώμη σύμφωνα με τους διατροφολόγους;

MHT