Όλοι μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι ένα μπολ με βρώμη ήταν το πιο υγιεινό πρωινό. Και δεν φταίμε εμείς, η πραγματικότητα είναι ότι πέσαμε σε εκείνες τις εκστρατείες μάρκετινγκ εκατομμυρίων δολαρίων που υπόσχονταν ότι ένα μπολ με αυτό τα δημητριακά γεμάτα φυτικές ίνες θα μπορούσε να μειώσει τις καρδιοαγγειακές παθήσεις και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Και παρόλο που το τελευταίο ισχύει, μάλλον δεν γνωρίζετε ότι αυτό το κλασικό πρωινό μπορεί να προκαλέσει αύξηση στη γλυκόζη. «Η βρώμη είναι 100% άμυλο και το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη όταν χωνεύεται», εξηγεί η επιστήμονας Jessie Inchauspé από το Glucose Goddess.
Είναι σύνηθες να πιστεύoυμε ότι τα γλυκά θα μας κάνουν να νιώθουμε πιο ενεργητικοί το πρωί, αλλά ίσως κάνουμε λάθος τόσο καιρό. «Η επιστήμη μας δείχνει ότι, αν ένα γλυκό και αμυλούχο πρωινό μας δίνει ευχαρίστηση (απελευθερώνει ντοπαμίνη στον εγκέφαλό μας), δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να μας δώσει ενέργεια», λέει η Inchauspé. «Αυτό προκαλεί αύξηση της γλυκόζης, η οποία μειώνει την ικανότητα του σώματός μας να παράγει ενέργεια αποτελεσματικά, μας κουράζει και προκαλεί κάθε είδους παρενέργειες». Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχαιρετήσετε για πάντα το αγαπημένο σας πιάτο με βρώμης.
Γι’ αυτό στη Vogue συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές από ειδικούς στη διατροφή για να μπορέσετε να καταναλώσετε την βρώμη με τον σωστό τρόπο.