Το σωστό πρωινό είναι ο πυλώνας για να χτίσουμε ένα καλό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και υπάρχουν μερικές τροφές που εκτός από υγιεινές είναι και απαραίτητες και πολύ θρεπτικές για τον οργανισμό. Ανάμεσα τους βρίσκεται και το γιαούρτι, που αποτελεί μια καλή βάση για να διατηρήσουμε τον οργανισμό σε φόρμα αλλά παράλληλα έχει και πολλά οφέλη για την υγεία και το σώμα.
Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας μετατροπής του γάλακτος σε γιαούρτι, το ελληνικό γιαούρτι περνάει από ένα ακόμη στάδιο ζύμωσης και ένα ακόμη στάδιο φιλτραρίσματος από το κανονικό γιαούρτι, γι’ αυτό είναι πιο πηχτό και πιο κρεμώδες. Μάλιστα για την παραγωγή του χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος και περιέχει λιγότερο νερό, αλλά περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Στην αρχική έκδοση, το λιγότερο φιλτραρισμένο, το πλήρες ελληνικό γιαούρτι, είναι το πιο πλούσιο σε λιπαρά, που περιέχει περίπου 9 γραμμάρια ανά 100, για μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων αλλά και μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού με την πάροδο του χρόνου (χάρη στην ισορροπημένη αναλογία λίπους και πρωτεΐνης) και μια πιο στρογγυλή γεύση, που χάνεται στο 5% ή 2% και μια αποβουτυρωμένη εκδοχή μαζί με τις θερμίδες που πέφτουν. Το ελληνικό γιαούρτι 0% που είναι και το πιο δημοφιλές, είναι σαφώς πιο ελαφρύ σε θερμίδες λόγω της απουσίας λίπους, αλλά κατά συνέπεια μοιάζει περισσότερο με φρέσκο τυρί παρά με μαλακό γιαούρτι.
