προσθέστε-αυτή-την-τροφή-στο-πρωινό-σα-258944
©Unsplash

Το άγχος, οι τροφικές δυσανεξίες, η κακή λειτουργία του εντέρου, η διαταραχή του μικροβιώματος, είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που προκαλούν το ανεπιθύμητο φούσκωμα στην κοιλιά. Αυτό το ζήτημα μπορεί να μας επηρεάσει όλους έστω κατά τη διάρκεια της ζωής μας, υπάρχουν όμως φυσικοί τρόποι να το αντιμετωπίσουμε και να το ρυθμίσουμε. Φυσικά όλα ξεκινούν από τη διατροφή. Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως υπάρχει μια τροφή που έχει τη δυνατότητα να περιορίσει το φούσκωμα στην κοιλιά που συνήθως ξεκινά από νωρίς το πρωί και ενισχύεται μέχρι το απόγευμα. Πρόκειται για το φυσικό γιαούρτι που πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής μας διατροφής.

Αρκεί να αναφέρουμε πως η κοιλιακή φλεγμονή ταλαιπωρεί το 20% του πληθυσμού και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην κατακράτηση υγρών. Είναι πολύ φυσιολογικό αυτό το ζήτημα να γίνεται όλο και πιο έντονο μέσα στην ημέρα λόγω του αέρα που συγκεντρώνεται στην κοιλιά με αποτέλεσμα οι κοιλιακοί μύες να αποδυναμώνονται. Φυσικά το στρες κάνει το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο.

Υπάρχουν πολλές μελέτες που επιβεβαιώνουν πως μια διατροφή πλούσια σε προβιοτικά όπως το γιαούρτι, βοηθά στην ισορροπία του μικροβιώματος και μειώνει την φλεγμονή στην κοιλιά. Το γιαούρτι αποτελείται από προβιοτικά που ζουν στον εντερικό σωλήνα και διευκολύνουν την πέψη, οπότε παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργεία του εντέρου.

Προσθέστε αυτή την τροφή στο πρωινό σας για επίπεδη κοιλιά-1
©Unsplash

Γιατί να το καταναλώνετε το πρωί

Δεν έχει σημασία μόνο το τι τρώμε, αλλά και πότε το τρώμε. Ένα υγιεινό γεύμα μας είναι πάντα απαραίτητο μέσα στην ημέρα, όσον αφορά όμως το γιαούρτι οι ειδικοί συστήνουν να το καταναλώνουμε σαν πρωινό γεύμα ή σαν δεκατιανό, καθώς έχει τη δυνατότητα να καταπολεμά την φλεγμονή στην κοιλιά. Το τοπ μόντελ Karlie Kloss τρώει κάθε πρωί ένα γιαούρτι μαζί με ένα πράσινο χυμό. Ένα ισορροπημένο πρωινό περιέχει φυτικές ίνες, ένα φρούτο και ένα γαλακτοκομικό προϊόν.

Πώς να επιλέξετε ένα υγιεινό γιαούρτι

Αρχικά είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα γιαούρτια με ζάχαρη, γλυκαντικές ουσίες και τεχνητά χρώματα. Αν θέλετε έξτρα γεύση, απλά προσθέστε ένα φρούτο. Ένα φυσικό γιαούρτι θα πρέπει να περιέχει μέχρι 3 συστατικά, όπως γάλα, γαλακτικές ζυμώσεις και γάλα σε σκόνη.

Διαβάστε επίσης | Κορδέλα στα μαλλιά: Επιστρέφει από τα 90s

MHT